Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2011 11:46 - Сърдитко Бойко, празна му торбата
Автор: mikino Категория: Бизнес   
Прочетен: 14026 Коментари: 39 Гласове:
22

Последна промяна: 25.01.2011 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От два дни чета, как нашият премиер се подвизава в Япония. Да, в това няма нищо лошо, даже е похвално. Но има лошо в нещата, които се чуха от неговата уста. Държа да изложа мислите си по тази тема в няколко реда, поради факта, че явно на нашия Бойко му липсва възпитание, а за такт и деликатност сигурно не е и чувал... А в страната на изгряващото слънце, тези неща са от първа необходимост!

Като ходиш там, вземи поне прочети малко за тия хора!!! Малко история, за отношенията между двете държави.... Разочарована съм....

Изцепката, за която говоря - Бате Бойко бил сърдит на японците, че не инвестирали у нас!!! Че чак им го казал?!?

Абе, човеко я да те питам аз, кой нормален ще тръгне да си влага парите в държава пълна с измамници?
Доста хора ще си спомнят....
-         защо се забави софийското метро,
-      защо стокообменът между двете държави намаля гороломно и продължава да спада,
-         защо корабостроителницата в Бургас все още крета,
-      какво стана с проекта за контейнери край Варна,
-         защо изтеглиха японските доброволци, поради влизането ни в ЕС и никой не се постара да върне тези прекрасни отношения /имаше научен обмен и като цяло, обмен на всякакви кадри между двете страни/
-         защо много фирми дошли у нас да правят бизнес, бързо си събраха хората и се изтеглиха,
-         защо в някои от корпорациите у нас, носещи техен бранд /марка/ не са се появявали японци от години
-         защо всяко начало на голяма инвестиция от японска компания завършва тихомълком и без много приказки....
-      защо никой нищо не направи, когато страната ни отпадна от списъка със страните, ползващи японски преференциален митнически режим, поради влизането ни в ЕС...
-      защо забравиха нашите управници, кой дари на Зала "България" и Зала 1 на НДК пари озвучителна техника...
-      изобщо, защо забравихме за най-големия инвеститор на балканите за 2006г.
И още куп въпроси, които изникнаха в главата ми, докато гледах новини имат само един единствен отговор: ОАКАХМЕ СЕ!
Съжалявам за този невъзпитан и нецензурен израз, но си е точно така!
Тези хора загубиха доверие в нас... Загубиха го преди години, благодаряние на шепа български бизнесмени, които се опитаха да се възползват и решиха, че японците са глупаци...

На фона на изброеното по-горе, поведението на премиера беше меко казано нагло!

Г-н Борисов, не се прави така, когато сме се наакали! Не е в рамките на етикета дори, да изразите недоволство пред един японец по този начин и то на публично място! Тези фини хора не обичат грубото показване на сила /особено в нашия случай/ и съм убедена, че Вашите думи просто са предизвикали смях и съжаление!

Когато една японска фирма стъпва на чужд пазар, драгия Бойко трябва да знае, че тези хора са много наясно със ситуацията у нас. Като започнете от цените на елементарни стоки и стигнете то бизнес-климата. Общо взето, грубо казано „не падат от Марс”! Тези хора знаят какво правят, когато влагат парите си и това трябва да стане ясно на всички, които желаят отношения с тях! Далаверите и шантажите са им твърде познати! Да не говорим, че си го връщат тъпкано, така като те гледат и ти се усмихват...

По повод, предстоящата инвестиция за соларен пак край Ямбол – пожелавам си, да се случи и силно се надявам да няма апетити, търсещи финансова изгода. Ако има такива и ако решат за пореден път да мамят, това ще е последната японска инвестиция у нас!

А причината – както в България има камара на производители или бизнес-сдружения от определен сектор, по същият начин техните бизнесмени имат такива организации. Проблемът в случая е, че при измама те информират всички в сектора. Макар и конкурентни, корпорациите се поддържат и подкрепят. Отделно и държавата има глас, особено в тази сложна финансова обстановка. Не случайно, първо държавата наля пари в частния сектор там!

Смятам да спра до тук с мислите си. Всеки един от нас, ако се постави на мястото на японците, ще разбере за какво говоря. Ако наистина управляващите и бизнеса у нас имат съвест и желание за работа с Япония, трябва да знаят, че има смисъл да бъдем честни с тях. Те оценяват това! Ако искаме да изтрием минали гафове, не е лошо да се опитаме да бъдем коректни. България трябва да знае, че когато те искат да дават пари, дават много! Правят го, защото имат силно чувство за отговорност и когато виждат, че я има и от другата страна, правят всичко възможно да задържат тези отношения и по този начен се отблагодаряват!

Не само японците, много други компании с много пари биха инвестирали у нас, но само в случай, че не се правим на тарикати – никой не обича да го лъжат! Торбата ни ще остане празна, докато чуждите инвеститори не се убедят, че влагат парите си на сигурно място!

 





Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - кики
25.01.2011 12:02
Малко история няма да му е излишна на премиера, за да не повтаря стари грешки...
цитирай
2. анонимен - Все някой ще трябва да започне, да ...
25.01.2011 12:02
Все някой ще трябва да започне ,да бърше "акитата"от предишните.В тази връзка,премиерът е за хвала!
цитирай
3. despinida - Бих качала, че не торбичката на Бойко е празна в случая,
25.01.2011 12:08
а тази на българите...щото сърдитковците като него - планина повдигат, а народа - просо сънува !
цитирай
4. mikino - Проблемът на много от властта е, че ...
25.01.2011 12:23
Проблемът на много от властта е, че нямат срам! А в Япония това не се цени особено...
цитирай
5. анонимен - И в Япония е същото, като тук, що к...
25.01.2011 12:43
И в Япония е същото,като тук,що касае политиката.Наскоро и в техния парламент имаше корупционен скандал.
А и живота там изобщо не е по-хубав от нашия.Работещите в заводите на "Тойота",които нямат жилища,спят в завода в нещо като ..кутии.Издърпва матрака и влиза в кутията..
А,в Япония - жилище от 60 кв.си е направо разкош,поради малката й територия за застрояване!
Тъй, че нищо не трябва да се абсулютизира.Хубав ден!
цитирай
6. анонимен - 6. sevt9
25.01.2011 13:26
Не мога да отрека, че и там хората не живеят добре. Но има една огромна разлика - там корумпираните си отиват! Имат срам и дори стигат до самоубийство! Тук думата срам е забравена отдавна!
Втората разлика и основна е, че все пак живеят спокойно. Държавата не бяга от проблемите на бизнеса, а бизнеса не бяга от проблемите на хората. Тяхното верую е, че ако работника има проблем, става неефективен, а бидейки неефективен, нарушава трудовия процес, а това влияе на цялостното състояние на компанията. Така че Свети, далеч сме... Била съм сред работещи хора в японска фирма и това, което най-много ми направи впечатление бяха думите на един възрастен специалист: "Ако аз работя добре и се старая, фирмата печели, след като фирмата печели, аз също печеля, защото ми плащат редовно и получавам бонуси!" - ето и третата разлика... У нас много малко хора мислят така, а ако случайно се намери такъв човек, работодателя това изобщо не го интересува! Всеки в Япония поема своите отговорности и това е неоспорим факт! Колкото и да са недоволни, те съзнават че пътят към парите и успеха е послан със задължения!
цитирай
7. анонимен - кики
25.01.2011 13:29
Умеенето да се носи отговорност! Ето къде е разковничето! Не е нужно да се пише много, само тази дума е достатъчна!
цитирай
8. mikino - 7. анонимен - 6. sevt9
25.01.2011 13:29
Това беше мой коментар, извинявам се, но сесийката пак ми е изтекла...
цитирай
9. borsi - Поздравления за написаното !
25.01.2011 14:13
Поздравления за написаното !
цитирай
10. анонимен - Умеенето да се носи отговорност! ...
25.01.2011 15:02
анонимен написа:
Умеенето да се носи отговорност! Ето къде е разковничето! Не е нужно да се пише много, само тази дума е достатъчна!


Точно!Но тази отговорност,трябва ВСЕКИ ИНДИВИД да носи,а не само да се плаче,как правителството/независимо кое/,не мислело "за хората"/като ,че хората са в кокоши развъдник и някой е длъжен под час да ги храни,без да се напнат да бачкат!
цитирай
11. mikino - 11. sevt9
25.01.2011 15:12
Честно казано, не ми се ще да вярвам, че българина не може да носи отговорност. Говоря за обикновените хора. Нещата са двустранни - за да имаш желание да работиш ти трябва стимул. Тук такъв стимул няма. Убедена съм, че ако всеки един работодател съумее да стимулира хората си, ще жъне успехи. Простичко казано, като те почепрят ти става кеф нали? И се стараеш да върнеш жеста.
цитирай
12. mikino - Малко изместихме темата...
25.01.2011 15:16
Но все пак, ми се ще да кажа, че в Книгата на Книгите пише следното: "За да получиш, трябва да дадеш". Тоест, ако ти си работодател, за да изискваш от хората, трябва да помислиш върху това, как да компенсираш тези свои изисквания с нещо, макар и дребно. Това правят японците и както виждате, там кризата вече е към своя край.
Второто нещо, за което се сетих - те са единни. А ние?
Точно това е в основата на техните взаимоотношения - взаимното уважение ги събира.
Поздрави, Микино
цитирай
13. анонимен - Честно казано, не ми се ще да вярвам, ...
25.01.2011 15:45
mikino написа:
Честно казано, не ми се ще да вярвам, че българина не може да носи отговорност. Говоря за обикновените хора. Нещата са двустранни - за да имаш желание да работиш ти трябва стимул. Тук такъв стимул няма. Убедена съм, че ако всеки един работодател съумее да стимулира хората си, ще жъне успехи. Простичко казано, като те почепрят ти става кеф нали? И се стараеш да върнеш жеста.


От друга страна,пък,няза нормален работодател,който би жертвал с лека ръка,способните си и квалифицирани кадри,защото за да ги обучи е инвестирал в тяхното обучение.
В "Книгага на книгите" има и притча за ТАЛАНТИТЕ...Сещаш се,защо ти го казвам,надявам се:)
цитирай
14. анонимен - japan
25.01.2011 15:52
Япония е страна на принципите, тези хора са запазили собствените си порядки и колкото и да ги американизират, те ще си останат японци. Защо го казвам - защото там трудовия процес иработниците са подложени на постоянно наблюдение. Където се види "дупка" веднга се запълва. Тази нация се обучава постоянно и копира хубавите неща от други държави. Винаги са гледали собствения си интерес и това, което им е изгодно. В случая с Ямбол - тази сдлека ще налее пари в тяхната икономика, и ще компенсира в пъти повече, това което откраднаха българските "бизнесмени" от първите големи инвестиции у нас. Японците знаеха какво се случва и ни гледаха сеира, сега е ред да си приберат парите! Тъй като знаят мафиотските структури /не са глупаци - авторката е права/ и няма как да си ги вземат по нормалния ред, ще си ги приберат от привидно изгодната инвестиция. Всяка наша издънка се помни и рано или късно, ще бъде компенсирана! За тия хора няма скрито покрито!
Вярно е, че всяка фирма преди да дойде, с години прави проучвания, даже хората им учат български. Който е работил с тях, много добе знае, че не "пасат патки". Просто се издънихме и това ще ни струва скъпо!
цитирай
15. анонимен - Япония е страна на принципите, тези ...
25.01.2011 16:02
анонимен написа:
Япония е страна на принципите, тези хора са запазили собствените си порядки и колкото и да ги американизират, те ще си останат японци. Защо го казвам - защото там трудовия процес иработниците са подложени на постоянно наблюдение. Където се види "дупка" веднга се запълва. Тази нация се обучава постоянно и копира хубавите неща от други държави. Винаги са гледали собствения си интерес и това, което им е изгодно. В случая с Ямбол - тази сдлека ще налее пари в тяхната икономика, и ще компенсира в пъти повече, това което откраднаха българските "бизнесмени" от първите големи инвестиции у нас. Японците знаеха какво се случва и ни гледаха сеира, сега е ред да си приберат парите! Тъй като знаят мафиотските структури /не са глупаци - авторката е права/ и няма как да си ги вземат по нормалния ред, ще си ги приберат от привидно изгодната инвестиция. Всяка наша издънка се помни и рано или късно, ще бъде компенсирана! За тия хора няма скрито покрито!
Вярно е, че всяка фирма преди да дойде, с години прави проучвания, даже хората им учат български. Който е работил с тях, много добе знае, че не "пасат патки". Просто се издънихме и това ще ни струва скъпо!


Да,ама нека не забравяме,че това се случи в друго управление,което ,вероятно,е целяло именно такава "издънка",заради собствените си капитали..
цитирай
16. mikino - 13. sevt9
25.01.2011 16:08
Абсолютно съм съгласна, НО тук 99% от босовете не гледат таланта възможностите. Убедих се в това! Търсят се "наши" хора, ама това, че същите не могат да си напишат името изобщо не ги интересува. Да не говорим, че бях свидетел на уволнения в голяма компания, където се уволниха не виновниците за краха на компанията, а кадърните хора, които нямаха връзки и тесни отношения с шефовете... Това е у нас!
А това, за което ти казваш се отнася за там и за нормалните държави. Била съм свидетел и на ръководител, който твърдо застава зад гърба на служителя си, направил малка техническа грешка... Онзи огромен японец, с милиони състояние каза така: "Той работи за мен 10 години. 10 години ми е бил предан и няма да го уволня за това, защото е доказал, че може да оправи грешката си!" Къде в България ще видиш такъв работодател? А въпросният директор, спасяваше кожата на дребен служител в производството, който дори имам съмнения, че не познаваше - за него беше достатъчен факта, че човека е работил 10 години в компанията и си е вършел съвестно работата. Това, което директора държеше в ръцете си, докато говори беше папка с автобиографията на служителя и цялото му досие от както е почнал във въпросната компания. Бях потресена, защото това никога и никъде не съм го виждала, нито очаквах да го видя. Но.... Факт...
Поздрави отново, Микино
цитирай
17. анонимен - Няма логика, в такъв тип поведение ...
25.01.2011 16:14
Няма логика,в такъв тип поведение на работодател,дето визираш.Аз,като работодател,искам фирмата ми да е на печалба.Ама,това че ...генчо е син на пенчо..кво ме пука,като не ми носи печалба,а аз го хрантутя.Случвало се е да гоня братовчеди от фирмата.Ама,като ме крадяха!?
цитирай
18. swan16 - Поздравления за много добрия и с...
25.01.2011 17:22
Поздравления за много добрия и смислен пост! Аз бих добавила и 110-те броя детски инвалидни колички, които преседяха 3 месеца на пристанище Варна защото МЗ и МФ не можеха да се разберат кой да плати митото на това дарение, инструментите за хора на БНР пак със същата печална съдва, обновен до неузнаваемуст дом за изиставени деца разрушен само след 3 месеца от правителството защото бил '' нецелесъобразен''.......и още много такива примери имам. С японците Не може и Не става така. Не може да отидеш на гости на някой и да му размахваш пръст под носа- още по-малко в Япония. Един премиер е първо човек, а после премиер и като такъв-като обикновен човек премиера трябва да се съобразява с най-елементарния етикет между домакин-гост.
цитирай
19. анонимен - САШО
25.01.2011 18:13
Нашите работодатели,са алчни хиени които гледат само да печелят и трупат пари. Ще кажете защо? Защото има ли една Българска фирма да дава заплати на персонала си близки до тези в Европа ? Няма. Тук цените пораснаха ,че вече и надминават тези в Европа,на най необходимите неща от първа необходимост. Такава експлоатация има само в някои Африкански и Южноамерикански държави. Това са нашите новоизпечени капиталисти. Като се вземе в пред вид,че са без възпитание ,култура и не разбират от това кето вършат,картинката е ясна. А относно нашия велик вожд Боко,какво да се добави? Него ли виждате,че където и да го покажат,си държи ръцете в джобовете,като харцоин. Този се мисли всьо и вся и не приема вероятно никакви съвети.Незнам има ли някой който да му дава съвети как да се държи на публично място? Но в момента направо ни излага навсякъде където ходи,не само с държанието си,но и с глупостите си които ръси. Какво да го правиш,момчето му липсват някои години и си е от село Банкя.
цитирай
20. анонимен - Приятелче
25.01.2011 19:24
Малко лекомислено се смесва изпълнението на протокола , а и много по-лекомислено етикета, с евентуалните резултати от посещението. В бизнеса предвидимостта и правно-данъчната сигурност са в основата на стратегическият мениджмънт. Всяка държава или голяма фирма има изградена стратегия за пазарите си. Промяната на отражението на България в европейското огледало е важното и Япония е търсила потвърждение. Всеки български работодател е усетил промяната в бизнес средата при сегашното правителство.Но ако правителството и бизнеса се настойват към европейзация то синдикатите са силно африканизирани ,а и липсва надежда за тях. Така , че част от въпросите са към тяхната кочинка-колибка. Колкото до чаената церемония е май по-добре да е протекла извън протокола , за да има повод за такива коментари , които в едно друго време , щяха да са мохабети с бяло сладко.
цитирай
21. yanev - Сърдитке,
25.01.2011 19:32
какво пак те е ядосал Бойко Борисов? Каквото и да направи, хора като теб винаги ще му намерят кусур. Човека се е дигнал на хиляди километри, за да допринесе нещо за страната, вие обаче винаги сте недоволни. Може да му липсва възпитание в някаква степен, но за мен той е единственият политик, който се старае да направи нещо за страната и народа, а не мисли само как да се облагодетелства лично. Относно това какво бил казал, недей да се доверяваш толкова на журналистите, които имат навик да извъртат казаното, за да търсят сензации. А и да е изтърсил нещо неуместно, затова си има преводачи, които са достатъчно възпитани и знаят кое да пропуснат да преведат, кое да перифразират и т.н.. Така че според мен посещението му в Япония определено ще има позитивен ефект за страната.
цитирай
22. анонимен - yanev
25.01.2011 19:48
Ефектът от посещението на Боко в Япония ще е същия като този от Бразилия - никакъв. В България данъка може да е нисък, но сигурност за инвестициите няма. Защо според тебе никой не се е втурнал да инвестира? Никой няма и да дойде. С това некадърно правителство и с този галфон за министър председател никой няма да инвестира тук.
цитирай
23. анонимен - sram me e che nie imame premier koito e sinonim na prostotiata
25.01.2011 19:49
statiata e na nivo
цитирай
24. анонимен - Винету
25.01.2011 20:01
Следих "изявите "на Премиерът.Срам.Спомнете си за безсмъртният Алеко.
Мисля ,че статията е професионална и не е в тон с угодниченето на голямата част от журналистите.
цитирай
25. анонимен - Приятелче
25.01.2011 21:01
О Свещенна простота ! Дали ще възхваляваш премиера или опозицията , няма значение , все ще угодничиш на някой. Нали ? Що за злобари са голяма част от блогърите ? Този не ви харесвал , другият не ви харесвал , а вие харесвате ли се ?
цитирай
26. анонимен - Японци и отношение към тях и с тях
26.01.2011 07:46
Хубаво е да се прочете книгата "Вятър над пиниите" на Жан Распай.
цитирай
27. mikino - Първо, искам да благодаря на вси...
26.01.2011 09:13
Първо, искам да благодаря на всички, които изразиха позиция по темата!
Г-н Янев, искам да отбележа, че не се позовавам само на български медии, защото повечето са платени драскачи! Съжалявам, че го казвам, но е така - обслужват се интереси на различни политически партии.
Постарах се да изгледам отразяването на това посещение от чуждестранни медии и от медиите в Япония. От коментарите лъхаше сарказъм! А сарказъм по японски, означава фина усмивка, която може да разпознае всеки, докоснал се до тяхната култура.
Ако Борисов нямаше кусури, нямаше да коментирам този въпрос изобщо! Ако беше малко по-пестелив в исказванията си щеше да спечели повече доверие и в това съм убедена на 100%! Познавам този народ, познавам порядките им и мога само да кажа, че там се цени добрия тон, макар и лицемерен понякога върши повече работа, от колкото израза на емоция.
26. анонимен - Приятелю/ко, тази книга е писана отдавна, но наистина от нея може да се научи много. Но докато човек не се сблъска с тях не може да твърди, че ги познава. Още повече, написаните материали от европейски автори, по мое мнение са малко попресилени. Като цяло, уцелват, но пак казвам, човек трябва да ги опознае на живо. Има какво да "купим" и на какво да се научим от тях.
В бизнеса, тези хора са изключителни педанти. Не случайно, се пишат и научни трудове за тяхната етикеция и фирмено управление. Не търся под вола теле, когато казвам, че поведението на Борисов е недопустимо. Когато човек отива в друга държава, обикновено се старае да се запознае с културните особености на хората там. Един средно интелигентен човек ще се поинтересува и от взаимоотношенията им. Според теб, дали премиера се е запознал с тези подробности? А това му влиза в задълженията като дипломат! Бидейки министър председател той е длъжен да бъде дипломат, а дипломацията е изкуство, което ако го владееш, можеш само да печелиш! С това посещение, България не спечели нищо!
Поздрави, Микинo
цитирай
28. swan16 - Много сухо и в телеграфен стил ще ...
27.01.2011 15:19
Много сухо и в телеграфен стил ще допълня, че на 25.01.2011г. в Токио министър Николай Младенов и външния министър на Япония г-н Сейджи Маехара подписаха Спогодба за безвъзмезна помощ от Японското правителство за музикално-драматичен театър '' Константин Кисимив'' гр. В. Търново на стойност 50 600 000 японски йени.
И ако това не е инвестиция здраве му кажи......
цитирай
29. анонимен - Да плачеш ли, да проклинаш ли тая Българска робия
28.01.2011 10:18
Уважаема госпожо Микино. Това, което ще кажа не се отнася за мене лично, аз получавам средна пенсия. Но можете ли да ми кажете, как при екзистенц минимум 191 лева, Българския пенсионер ще просъществува с пенсия от 130 лева. При това, тази пенсионерка ( защото случаите са повече при жените) е имала над 30 години трудов стаж, отгледала две или повече деца. И по-младите ги чака същото. Даже и при мъжете. Защото при 550 лева средно месечна заплата, ако служителя или работникът получава заплата от 300 лева ( в повечето случаи в провинцията), той ще получи същата минимална пенсия. Как тогава ще бъде стимулиран този човек. Как да отгледа деца. За мене, Българските икономисти и финансисти, независимо дали са професори или в управлението, са гола вода. Причината да бъдем толкова беден народ се крие във полуграмотноста и алчноста на управляващите, защото неможе да създадат нормален живот на обикновенните хора. В България съществува заробеност на народа от Българската олигархия. С една дума, Българско робство от Българи. Все повече се замислям, че е необходим диктатор от типа на Пиночет, дори понякога от типа на Пол Пот, за да се изчисти веднъж завинаги натрупаната мръсотия от Освобождението досега. Тези над сто години изкривиха съзнанието на народа. Ако погледнем исторически, това съзнание и подсъзнание е започнало да въздействува върху народа ни още с покръстването на Българите. Бой се от Бога, почитай царя - ето това изкриви Българина и го направи с робско съзнание и подсъзнание. Необходима е радикална промяна на това съзнание и подсъзнание, на политико икономическата система е нас. - Един Българин
цитирай
30. mikino - Много сухо и в телеграфен стил ще ...
04.02.2011 15:11
swan16 написа:
Много сухо и в телеграфен стил ще допълня, че на 25.01.2011г. в Токио министър Николай Младенов и външния министър на Япония г-н Сейджи Маехара подписаха Спогодба за безвъзмезна помощ от Японското правителство за музикално-драматичен театър '' Константин Кисимив'' гр. В. Търново на стойност 50 600 000 японски йени.
И ако това не е инвестиция здраве му кажи......

Пак се повтарям - когато искат да дават, дават много! Особено ако говорим за култура!
цитирай
31. mikino - 29. анонимен
04.02.2011 15:15
Уважаеми анонимко, в дома си имам подобен случай - майка ми, медицинско лице, работила 40 години, през които е спасила куп животи, бе да поиска и стотинка! Сега - 180лв.??? Това в Япония не може да се случи НИКОГА!!! Няма да изброявам, колко професии там са на почит, но само едно сравнение - една учителска заплата е по-висока от заплата на инженер в тежката индустрия... Медицинските кадри са ценени повече от златото... Мисля, че това е достатъчно....
цитирай
32. анонимен - Takvatizaciata beleg na syndroma za gerbalnata mozy4na nedostaty4nost
24.02.2011 01:23
I bez da e srdit Broiko , Tikveto mu e pylno s brmbari
цитирай
33. анонимен - Относно преводачите и Свети Бойко!
25.02.2011 10:47
yanev написа:
какво пак те е ядосал Бойко Борисов? Каквото и да направи, хора като теб винаги ще му намерят кусур. Човека се е дигнал на хиляди километри, за да допринесе нещо за страната, вие обаче винаги сте недоволни. Може да му липсва възпитание в някаква степен, но за мен той е единственият политик, който се старае да направи нещо за страната и народа, а не мисли само как да се облагодетелства лично. Относно това какво бил казал, недей да се доверяваш толкова на журналистите, които имат навик да извъртат казаното, за да търсят сензации. А и да е изтърсил нещо неуместно, затова си има преводачи, които са достатъчно възпитани и знаят кое да пропуснат да преведат, кое да перифразират и т.н.. Така че според мен посещението му в Япония определено ще има позитивен ефект за страната.


Преводачите трябвало да са възпитани да не превеждат глупостите на Бойко, а какво да кажем за японските преводачи? Те да не би да не разбират какво казва той? Или си мислите, че японците разчитат само на нашите такива? Свети Бойко не е по-различен от всичката политическа паплач, която граби толкова години. Няма наяждане. Той се е пръкнал от същото котило, заобиколен е с ченгета, доносници, подлизурковци и некадърници. Дупките по пътищата си стоят, даже и по-дълбоки стават. Цените растат, а заплатите - все същите. Няма един вкаран в затвора с дълга присъда виден измамник от политиката и нейните бизнес кръгове. Няма и сред криминалите, които вършат черните поръчки. Е, къде е промяната? Спим ли? Живеем ли все още в илюзии за месията? Няма ли грам критичност и изискване у нас към тези, които само смучат от нас пари? Няма, вярваме в Свети Боко.
цитирай
34. анонимен - Банзай!
28.02.2011 18:30
Коничи уа, Микино-сан! Хуаво сте го написали, с повечето неща съм съгласен. Ще отбележа, че Япония направи към България красиви жестове, благородни. Горе прочетох: "Спогодба за безвъзмезна помощ от Японското правителство за музикално-драматичен театър '' Константин Кисимив'' гр. В. Търново на стойност 50 600 000 японски йени. И ако това не е инвестиция здраве му кажи....". Съвършено верно, това е истинска инвестиция, както и средствата за прекрасния комплекс на тракийската гробница при с. Александрово, Хасковско. Неща, за които нашата държава нехае. Аз се чувствам благодарен за тънко намерената струна, да дългосрочната инвестиция в областта на културата. Бих искал да предпазя всички, които гледат на японците едностранчиво. През ВСВ (нарочно не пиша за по-стари времена), зверствата на японците са били чудовищни - бомбардировки, изтезания, изнасилвания, ужасяващи опити върху живи хора, крайно нехуманно отношение към пленниците. Някога бях чел книжка, наричаща се "Тетрадка, намерена в ..."
Като не помня! В паметта ми е останало нещо като "Тедонган". Там се описваше как японци извършват древния си ритуал киматори върху пленени американски летци. Разпарят нещастника и ядат кървавия му черен дроб пред очите на умиращия! Споменавам това само да не идеализираме никого, появил се отнякъде, окъпан в лъчите на изгряващото слънце. Колкото до трудовите отношения там, зная за твърде неприятни маниери на следене, авторитарно отношение към подчинените. Нещо, което го прилагат даже в САЩ, разбира се между своите. Съжалявам, ако съм вгорчил нечии възторзи. Аригато, Микино-сан!



цитирай
35. mikino - 34. анонимен - Банзай!
01.03.2011 13:12
Че нима в Европа не еимало зверства??? Я порови да прочетеш що за говеда сме били и ние. А това, което САЩ направиха с атомните бомби нима не е жестоко??? Хората и до сега страдат от нанесените щети - лъчевата болест остава в наследство, а едно клане си е клане за времето и е останало в историята! Изобщо не ме впечатляват нещата, които пишеш. Японците наистина могат да бъдат и много жестоки, но не засягам тази тема в момента. За мен поведението на премиера бе меко казано "просташко" и никой не може да ме убеди в противното.
Колкото до инвестициите - тези хора ценят културата и дават много пари!
цитирай
36. mikino - yanev
01.03.2011 13:15
За какво би толкова километри??? Може би, за да покаже за пореден път Бай Ганьовщината на българина! Само да отбележа, че аз не се доверявам само на наши журналисти, особено когато става дума за Япония и България. Тукашните са 90% платени драскачи, но истината не може да се скрие! А тя е плачевна...
цитирай
37. анонимен - Где недорого купить картридж?
08.12.2011 04:52
Где лучше купить картридж HP CB 540A?
Лазерные картриджи HP.
У нас Вы всегда можете купить дешевый лазерный картридж HP CB 540A.

<a href=http://www.filpan.ru> Дешевые лазерные картриджи HP CB 540A </a> для лазерных принтеров и копиров.
Всегда в наличии : заправка картриджей OKI, лазерные картриджи Canon.
У нас Вы всегда найдете заправка картриджей Panasinic и недорогие лазерные картриджи HP CB 540A.
<a href=http://www.filpan.ru>Заправка картриджа аппарата Samsung SCX 4623 fn , Xerox WC 3210 , Samsung SCX 4623 , Samsung SCX 4824 , Samsung ml 1210 , HP C4096A , HP CC364X , Samsung SCX 4220 , Samsung MLT -109 S ( Samsung SCX 4300 ) , Samsung MLT-D105. </a>
цитирай
38. анонимен - &#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1089;&#1080; &#1082;&#1091;&a
25.01.2012 11:09
&#1044;&#1086;&#1073;&#1098;&#1088; &#1076;&#1077;&#1085;!
&#1050;&#1098;&#1076;&#1077; &#1084;&#1086;&#1075;&#1072; &#1076;&#1072; &#1079;&#1072;&#1082;&#1091;&#1087;&#1103; &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1080; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1080; &#1089; &#1084;&#1072;&#1089;&#1090;&#1080;&#1083;&#1086; &#1079;&#1072; brother tn 3030
&#1058;&#1086;&#1074;&#1072; &#1077; &#1085;&#1072;&#1084;&#1077;&#1088;&#1077;&#1085;&#1072; &#1074; &#1085;&#1072;&#1096;&#1080;&#1090;&#1077; : <a href=http://www.filpan.ru> &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085; &#1089;&#1098;&#1074;&#1084;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1084;&#1080; &#1090;&#1086;&#1085;&#1077;&#1088; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; brother tn 3030 </a>

&#1050;&#1072;&#1082;&#1074;&#1086; &#1084;&#1080;&#1089;&#1083;&#1080;&#1096; &#1076;&#1072; &#1082;&#1091;&#1087;&#1091;&#1074;&#1072;&#1090; <a href=http://www.filpan.ru> Xerox &#1092;&#1098;&#1088;&#1084;&#1091;&#1077;&#1088;&#1072; brother tn 3030 </a>
цитирай
39. анонимен - Где прошить samsung scx 4824F .....
10.02.2012 15:17
Преобрела себе принтер - samsung scx 4824F
, картридж кончился и что теперь делать?
Посоветуйте, может кто сталкивался с samsung?
Картридж такой дорогой! Где подешевле найти картридж для
Случайно купила здесь: <a href=http://www.filpan.ru/uslfind.php?view=1&id=259&raz=9&usl=1> прошивка аппарата samsung scx 4824F</a>
цитирай
40. анонимен - &#1044;&#1088;&#1072;&#1081;&#1074;&#1077;&#1088; &#1079;&#1072; &#1087;&#1088;&#1080;&#1085;&#1090;&
15.02.2012 16:35
&#1052;&#1080;&#1085;&#1072;&#1083;&#1072;&#1090;&#1072; &#1089;&#1077;&#1076;&#1084;&#1080;&#1094;&#1072; &#1089;&#1080; &#1082;&#1091;&#1087;&#1080;&#1093; &#1076;&#1086;&#1084; &#1082;&#1086;&#1087;&#1080;&#1088;&#1085;&#1072; &#1084;&#1072;&#1096;&#1080;&#1085;&#1072; - samsung scx 4623F
&#1056;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1080;&#1083; &#1077; &#1076;&#1098;&#1083;&#1075;&#1086; &#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1077; samsung scx 4623F &#1080; &#1074;&#1077;&#1095;&#1077; &#1085;&#1077; &#1087;&#1077;&#1095;&#1072;&#1090;&#1072;&#1097;&#1072;&#1090;&#1072; &#1082;&#1072;&#1089;&#1077;&#1090;&#1072; .
&#1047;&#1072; &#1076;&#1098;&#1083;&#1075;&#1086; &#1074;&#1088;&#1077;&#1084;&#1077; &#1090;&#1098;&#1088;&#1089;&#1080; &#1082;&#1086;&#1084;&#1087;&#1072;&#1085;&#1080;&#1103; &#1079;&#1072; &#1087;&#1098;&#1083;&#1085;&#1077;&#1085;&#1077; &#1085;&#1072; &#1087;&#1072;&#1090;&#1088;&#1086;&#1085;&#1080; .... &#1085;&#1072;&#1091;&#1095;&#1080;&#1083;&#1080; &#1079;&#1072; &#1084;&#1085;&#1086;&#1075;&#1086; &#1086;&#1090; &#1085;&#1086;&#1074;&#1080;&#1090;&#1077; &#1091;&#1089;&#1090;&#1088;&#1086;&#1081;&#1089;&#1090;&#1074;&#1072; &#1085;&#1072; &#1092;&#1098;&#1088;&#1084;&#1091;&#1077;&#1088;&#1072; samsung scx 4623F .
&#1054;&#1073;&#1072;&#1076;&#1080;&#1093; &#1089;&#1077; &#1090;&#1091;&#1082;: <a href=http://www.filpan.ru> samsung &#1087;&#1098;&#1083;&#1085;&#1080;&#1090;&#1077;&#1083; &#1087;&#1072;&#1090;&#1088;&#1086;&#1085; scx 4623F .</a>. &#1057;&#1098;&#1089;&#1090;&#1072;&#1074;&#1077;&#1085;&#1086; &#1073;&#1098;&#1088;&#1079;&#1086; &#1080; &#1077;&#1074;&#1090;&#1080;&#1085;&#1086; .
&#1056;&#1072;&#1073;&#1086;&#1090;&#1080; &#1095;&#1091;&#1076;&#1077;&#1089;&#1085;&#1086; , &#1076;&#1074;&#1072; &#1087;&#1098;&#1090;&#1080; &#1087;&#1086;&#1087;&#1098;&#1083;&#1085;&#1077;&#1090;&#1077; &#1087;&#1072;&#1090;&#1088;&#1086;&#1085;&#1072; .....
&#1065;&#1077; &#1089;&#1077; &#1074;&#1080;&#1076;&#1080;&#1084; &#1089;&#1082;&#1086;&#1088;&#1086;!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992892
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930