Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2014 18:45 - Пол Робъртс: Американските корпорации ще заробят Европа
Автор: gosho568 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2560 Коментари: 6 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бившия зам.министър на финансиите на САЩ в кабинета на президента Роналд Рейгън коментира каква е реалната цел на Споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), което се договаря в пълна секретност между американските компании и лобисти и една единствена комисия на ЕС
image

Бившия зам.министър на финансиите и „мозък“ на т.нар. „рейгъномика“ Пол Крейг Робъртс смята, че чрез ТПТИ САЩ цели да зароби икономически държавите-членки на Европейския съюз, както и някои азиатски, чиито правителства Робъртс определя като „марионетни“.

Това мнение Робъртс изказва в последната си статия „The Lie Machine“.

„Т.нар „партньорство“ всъщност цели да превърне определени американски корпарации имунизирани срещу законите на суверенни държави, в които искат да разширят своя бизнес. Суверенната държава, която опита да приложи законът срещу американската корпурация ще може да бъде съдена от т.нар. съдилища, занимаващи се със случаи на „ограничаване на търговията“. Например, ако Монсанто иска да продава ГМО семена във Франция, или друга американска корпорация иска да продава генномодифицирани продукти във Франция, и Франция наложи вето, защото действащия закон забранява ГМО продуктите, според Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции Франция ще може да бъде осъдена за „ограничаване на търговията“., обяснява бившия зам.министър на САЩ.

Робъртс акцентира над това, че споразумението се готви в пълна тайна от американските и европейските граждани.

„Поради изброените причини САЩ договарят ТПТИ, в разрез със всякакви демократични норми, в пълна секретност. Дори членовете на американския Конгрес нямат достъп до информация“, пояснява Пол Робъртс.

Според бившия зам.министър на финансиите на САЩ и икономически експерт правителствата, които договарят ТПТИ със Щатите са „купени и платени от САЩ“.

„Очевидно, европейските и азиатски правителства, които се договарят за тези „партньорства“ са купени и платени американски агенти, лобиращи за интереса на американските корпорации. Ако споразумението бъде прокарано, единствения закон в Европа и Азия ще бъде американския.“, коментира Робъртс.

Робъртс коментира още, че срещу споразумението вече са преминали или се готвят протести в над 22 държави. Той коментира също и че западните медии се опитват да представят споразумението като нещо изгодно за Европа, но то практически е изгодно единствено за САЩ и техните корпорации, подчертава бившия американски министър.

„Америка вече се управлява от американските корпорации. Ако „споразумението“ мине в Европа и Азия и техните държави вече ще се управляват от тях“, завършва Пол Крейг Робъртс.

alterinformation.wordpress.com


Четете още на: http://www.epochtimes-bg.com/201404/14107740.html#ixzz3M51PHr9U
 
 



Гласувай:
18



1. freeoldmen - Малко хора в България се замислят над тези проблеми...
16.12.2014 22:09
И да им обясниш, най- много да ти кажат:
"Какво толкова, може да е за добро..."

Преклонена главица сабя не сече, надяват се хорицата пак да оцелеят
между капките...
цитирай
2. mt46 - Мда...
16.12.2014 22:32
Целта е големите риби да изядат малките...
цитирай
3. bliz - НИЕ, ОБИКНОВЕНИ БЛОГЪРИ...
16.12.2014 23:04
НИЕ, ОБИКНОВЕНИ БЛОГЪРИ, ЗНАЕМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС, А В БРЮКСЕЛ ВСИЧКИ ЛИ СА ПЛАТЕНИ АГЕНТИ ИЛИ НЕИНФОРМИРАНИ?
ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯТА - ОБЩИ РЕШЕНИЯ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИ НА ЕС, ЕТО КАК СЕ ВЛАСТВА НАД СЪДБАТА НИ!
цитирай
4. gosho568 - 1. freeoldmen - Малко хора в България се замислят над тези проблеми...
17.12.2014 15:10
Да, някои наистина си мислят, че е за добро... чуждестранни инвестиции - дрън, дрън! За страната остават, ниските заплати и данъци, а обората и печалбите се изнася в чужбина! А, да не говорим и за чуждото влияние, чисто колонизиране си е това! Поздрави!
цитирай
5. gosho568 - 2. mt46 - Мда...
17.12.2014 15:12
И вече целите им са почти, осъществени..! Поздрави!
цитирай
6. gosho568 - 3. blizbliz - НИЕ, ОБИКНОВЕНИ БЛОГЪРИ...
17.12.2014 15:15
Знаят те, знаят... Но нали "трябва", да си следват лобистките интереси!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gosho568
Категория: Хоби
Прочетен: 1534831
Постинги: 470
Коментари: 2914
Гласове: 27939