Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2010 11:05 - Защо се случват бедствията?
Автор: mikino Категория: Други   
Прочетен: 6992 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 02.02.2010 16:14


След силното земетресение в Хаити, хората масово започнаха да се замислят, дали наистина календарът на Маите е верен. Дали 2012 ще е краят на света или „началото на Апокалипсиса? Хубаво е, преди да правим заключения и да драматизираме нещата, малко да помислим, коя е причината. Дали природата не иска да ни подскаже нещо?

Искам да предупредя читателите на този материал, че няма да се впускам в научни изследвания, а ще гледам на нещата по-скоро от гледната точка на обикновен човек!

Нека да започнем с малко астрономия По данни на различни обсерватории, през 2012 се очаква подреждане на планетите от Слънчевата система в една редица. Това явление е съвсем логично да предизвика промени в магнитното поле на Земята. От НАСА отбелязват, че катастрофалните „сблъсъци” на Земята с други небесни тела са много редки - за последен път това се е случило преди 65 милиона години и е предизвикало изчезването на динозаврите.
image

Друга теория на астрономите е, че магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря - Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си. Магнитните бури влияят на  комуникациите (сателити, GSM-и), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.
image

Третата теория на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването динозаврите и предизвикала катаклизми е сблъсък на астероид със Земята.  Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми  на планетата ни. Няма потвърдени данни, за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове, за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.

image

ОК, до тук добре!
                Всички тези прогнози не са свързани с човешката дейност и те не зависят от нас. Не сме виновни, че природата е начертала своят път и той все някога ще свърши...

Какво обаче, зависи от нас?

Нека помислим малко по-абстрактно и се опрем на твърденията, че всички ние, нашите мисли, действия и т.н. са енергия. Всеки ден ние порицаваме някого, обвиняваме други хора за наши грешки, обиждаме, злобеем, изнервяме се... С две думи ставаме лоши. Ако дадем воля на фантазията и си представим, че Земята е жива – представете си каква огромна отрицателна енергия се стоварва върху Нея всеки час?!? Дали в един момент, както нашите нерви не издържат понякога, така и Тя ще реши, че й е писнало от нас?!? Замислям се, не сме ли малко нагли да причиняваме това на планетата ни? Тя няма никаква вина, за да понася това върху себе си! Защо не се постараем, да бъдем по-добри с хората и в мислите си?

Всички войни до момента, се случват, на базата на материалните ни желания. Помислете обаче, дали това е най-важното? Или да виним финикийците? Петрол, злато, газ  и т.н. природни богатства – мога ли да запитам аз, кои сме ние и от къде на къде искаме да притежаваме нещо, което не е наше, нещо което ние сме решили че притежаваме, но дали това е истината? Да не говорим за това, че когато стане наше притежание, решаваме буквално да „изцедим” всичко до последно! Тук стигаме и до заключението, че хората сме едни консуматори – получили сме възможността да живеем на планета, която има идеални условия и както се вижда сме готови да провалим единственото място в Слънчевата система /не съм убедена в истинноста на това твърдение, но това е друга тема/, годно за живеене!

Ето тук е мястото да спомена и глобалното затопляне, като фактор, който също е основен, когато се говори за природни бедствия. Първо - глобалното затопляне, респ. намаляването на полярните ледници, води до нарушения в равновесното движение на земята, което от своя страна предизвиква сеизмична активност. Второ - студената, сладка вода, която преминава от сушата в Световния океан, ще наруши циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм – Великобритания или Курошиво - Япония). Принципът на циркулацията е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се измества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността. В следствие на това нарушаване Европа, северната част на Азия и САЩ се охлаждат и постепенно замръзва и е съвсем реално, да настъпи нов ледников период.

image

Мисля да спра до тук, защото теории може да намерите и в НЕТ-а, които тотално ще объркат представите за края на света, даже и от религиозна гледна точка.

Просто предлагам следното – нека изобщо да не се замисляме, кога ще дойде краят, защото може би той е „драснат” и от съдбата. По-скоро трябва да насочим вниманието си към това как да опазим природата, защото рано или късно тя ще ни го „върне тъпкано”. Не можем да си позволяваме волности, защото нямаме право! Живеем на тази Земя и трябва да я обичаме, а не да я рушим!

Нека бъдем по-добри в мислите и в действията си /да помислим, преди да правим неща, които ще нанесат щети, независимо дали са морални или материални/ , защото така ще е по-добре и за самите нас – за здравето ни, за психиката и  за душевното ни спокойствие. Иначе вредим на себе си и на околните, а и на нашият дом – Земята!





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Много добър материал, но ще си по...
08.02.2010 15:26
Много добър материал, но ще си позволя да внеса малко корекции - първо, магнитните полюси на земята никога не са стояли на едно място. И това не е причина за някакви сериозни произшествия. Глобалното затопляне? Тук винаги задавам въпроса защо викингите, достигайки преди около 1000 години до най-големият остров на земята са го нарекли точно Грьонланд (Зелена земя). Каква ли е била емисията на парникови газове по това време? И още един. Нито едно изображение от древногръцката или римската епоха не се виждат хора в зимни дрехи? Не е само от Средиземноморието, гърците са имали селища в северната част на Черно море, а римляните - доста на север в Европа но... Или това, че адекватни измервания на атмосферната температура се правят от едва около век, а това е твърде малък срок за създаване на математически модел...Факт е, че ние, "венеца на природата", се гаврим с нея както ни дойде на сгода, факт е, че и рано или късно ще си платим скъпо за това. Но пък глобална промяна на климата причинена от човешка дейност? Интересно защо САЩ отказват категорично да намалят емисиите си на парникови газове? Това е поредната масова истерия, подобна на "пандемията" от свински грип и "сигурността", целяща да узакони господството и печалбите на едни за сметка на други. А метеорита - имаме достатъчно средства да се справим с него, за разлика от динозаврите преди време. И накрая - блогът ти е страхотен и ще го следя с интерес. Поздрави!!!
цитирай
2. mikino - Благодаря за допъленията!
08.02.2010 15:40
Доста време наблюдавах, дали ще има коментари след този пост и ти благодаря, че ти си първият!
А колкото до писанията ми, честно казано не държах толкова на науката, колкото на факта, че сами рушим дома си, не само със замърсяване, а и със собствените си мисли.
Весела и топла седмица!
цитирай
3. gothic - Благодаря ти за пожеланията! Да ти ...
08.02.2010 15:41
Благодаря ти за пожеланията! Да ти се връща :)))))
цитирай
4. ianchefff - така е.
18.03.2010 18:11
в интерес на истината, в момента южният магнитен полюс си е точно на мястото. Виж, северният се движи към Сибир с около 40 километра годишно, според един филм на Нешънъл Джиографик. Но причината за това едва ли е глобалното затопляне.
:)

Поздрави за поста, но моля те, оправи си "реакций", че ми се къса сърцето от такива грешки.
цитирай
5. zahariada - -Поздравления!
05.12.2010 22:26
Планета Земя ще има. Не се знае кои ще живеят на нея. Тези, които са се самоосъзнали и са минали на друго ниво ще оцелеят. Може би няма да са много. Не зная дали си чела, че същества от Сириус си искат дома, т.е. Земята. И още много... нехипотези, а може би истина. Енергетично-информационното несъвършенство на нашата цивилизация, "постигнато " от самите нас не може да нарушава Космическия баланс. Хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2993032
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930