Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 13:54 - Сами ли сме наистина?
Автор: mikino Категория: Други   
Прочетен: 9382 Коментари: 16 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В отговор на поста на feq
12.04 11:10 - Сами ли сме във Вселената?

През април 2009г. британското министерство на отбраната започна постепенно разсекретяване на досиета, съдъжащи информация за контакти със неиндетнифицирани летящи обекти или пришълци от други светове.

            За четири години ще бъдат разкрити повече от двеста свидетелства. Миналата пролет в уебсайта на Националния архив бяха публикувани осем документаза периода от 76-та – 67 ма година.

През март миналата година министерството на отбраната обнародва нови доказателства за срещи от трети вид. Документите съдържат както разкази на очевидци за пряк контакт с извънземни, така и сводки на полицията и въоръжените сили.

Досиетата разказват за бази на извънземни в областите Уиррал, Чешър и Мърсисайд. Сред новопубликуваните е и разказът на жена от Норфък, според който тя е била прелъстена от извънземен. Нейната история е разглеждана като изключително интересна и министерството на отбраната я прехвърля към специалният отдел за разследване ДИ АЙ 55, чието съществуване британците доскоро отричаха и чиято единствена задача е да разследва случаи от възможен извънземен характер.

Новите документи хвърлят светлина и върху доста известен епизод – смъртта на американския пилот Капитан Уилиам Шафнер през 1970та, който теорията за конспирацията твърди, че е загинал при сбъсък със извънземни над Северно море.

Според публикуваните нови данни, по всяка вероятност смъртта на пилота е по-скоро трагичен инцидент отколкото работа на извънземни. През 80-те години се появяват различни слухове за шпионски свръхзвуков самолет с кодовото име Аврора.

 Новоразкритите документи потвържвават, че според министерството на отбраната на нейно величество, неизвестни сили са нарушавали въздушното пространство на страната.

Учени призовават, да се изготви план за реакция при евентуален контакт с извънземна цивилизация. Те алармират, че нито едно правителство, няма разработена стратегия за подобни случаи, а с развитието на науката става все по-ясно, че хората не са единствените разумни същества във Вселената. Моралната и нормативна неопределеност на въпроса не дава мира на биолозите и астрономите, които се опитват да осъществят контакт с извънземните и да ги изследват.

Пол Дейвис /физик от Университета в Аризона / направил на научна конференция изказване, според хората по никакъв начин не могат да са сигурни, че дори и в момента на нашата планета не обитават извънземни форми на живот. Според него видовете на Земята не са произлезли от един, а от няколко източника.

Според учен от Единбург, цитиран от Би Би Си, интелигентни цивилизации има и извън Земята и те може да са хиляди . Има дори формула за изчисляване на възможността за съществуването на живот, създадена от физика Франсис Дрейк. И наистина, ако човек се замисли не е невъзможно при стотиците милиарди звезди във Вселената, живот да има единствено на Земята, която е малка планета от средна звездна система в покрайнините на Млечния път. Откритието на повече от 330 планети извън нашата Слънчева система в последните години помогнало да се преизчисли броят на форми на живот, които е възможно да съществуват. Последните изследвания сочат, че има поне 361 интелигентни цивилизации в нашата галактика, като броят им е възможно да достигне и до 38,000. Докладът бе оповестен в реномирания научен журнал "International Journal of Astrobiology". Но дори и второто число да е вярно, възможността да осъществим контакт с други светове не е много голяма......

Американските военни са се пробвали да установят контакт с извънземни през 1924 година. За това свидетелства телеграма, публикувана в сайта за различни архивни документи Lettersofnote. По това време, Марс се е намирал относително близост до Земята, на разстояние от около 56 милиона километра. Тогава учените са предположили, че ако на Марс е заселен, тамошните жители ще се възползват от близостта на небесните тела и ще се опитат да влязат в контакт с представители на човечеството. Учените дори са предполагали, че марсианците ще използват за свръзка радиото.

За да не бъде пропуснат евентуалния контакт с извънземните, до всички военни бази била разпратена телеграма. Чрез нея военните били информирани, че в периода 21-24 август 1924 година, да са подготвени за всякакви необичайни сигнали от Космоса. Много вестници в САЩ пък пуснали на страниците си реклами, в които агитирали и редовите американци да се опитат да осъществят контакт с марсианците с радиоприемниците си.

Съществува теза че, че звънземни вече няколко пъти са влизали в контакт с хората, но властите крият истината за това вече 60 години, твърди д-р Едгар Мичъл - 6-тият астронавт, стъпвал на Луната.

Доктор Едгар Мичъл /учен с докторска степен по астронавтика и аеронавтика от Масачузетския технологичен университет, едно от най-престижните висши училища в света/, част от екипажа на Apollo 14, заяви в интервю за радио Kerrang!, че по време на работата си в НАСА е узнал за много визити на НЛО на Земята, но всяка една от тях старателно е била прикривана.  Заедно с командира на Apollo 14 Алън Шепард, държи рекорда за най-дълга разходка по Луната - 9 часа и 17 минути, поставен по време на мисията им през 1971 г. Мичъл твърди, че онези служители на НАСА, които са имали контакт с извънземни, ги описват като „малки странни хора". Оказва се, че обликът на извънземните съвпада с традиционната представа за тях: малко тяло, но големи очи и глава. Ето и част от интервюто:

            "Имах щастието да се докосна да фактите, че нашата планета е посещавана от извънземни и че НЛО е реалност. През последните 60 години нашето правителство старателно крие това, но постепенно част от информацията изплува на бял свят и достигна до част от нас. Бях близък с военните и разузнаването, хора които знаят, че под повърхността на това, което знае обществото, лежи истината - да, ние сме посещавани от извънземни. Четейки вестниците напоследък, подозирам, че това продължава да се случва . Истината вече излиза наяве. Мисля, че сме близо до истинско признание за случилото се и някои сериозни организации се движат в тази насока."

                През уикенда гледах филм в две части за истината за катастрофата в Розуел през 1947 г. /според доктор Мичъл, инцидентът е истина и подобни посещения на продължават да са обект на разследвания/ :

Неидентифициран летящ обект се разбива в американската пустиня. Един невероятен филм от архивите на Пентагона показва аутопсиите на два извънземни трупа.
               В антисептична лаборатория двама лекари, облечени с предпазни дрехи, се движат около опънат на метална маса труп. Съществото е голо. Главата му е непропорционално голяма, очите му са широко отворени, в устата му няма зъби. Създанието, видимо от женски пол, няма окосмявания. Коремът му е силно подут, а тялото му е покрито с хематоми и изгаряния. Дълбока рана прорязва десния му крак. На ръцете и краката му се виждат по шест пръста. Няма пъп, нито зърна на гърдите. Единият от лекарите прави гръден разрез. Следва аутопсия...

       На 27 март 1995 г. най-големите световни вестници са разтърсени от взривяващо съобщение. Лондонският уфолог Филип Мантъл, от Британската асоциация за уфологични изследвания заяви, че на VІІІ международен конгрес по уфология в Шефилд през август възнамерява да прожектира филм за аутопсията на извънземен.
           - Тази история започна през 1993 г. - казва Рей Сантили, собственик на лондонска продуцентска къща. - Бях в САЩ, за да търся неиздадени филми за Елвис Пресли, когато попаднах на 82-годишния кинооператор Джек Барнет, снимал по времето на Елвис.

      Барнет предложил на Сантили да види "нещо наистина изключително". Оказало се, че материалът документира "прибирането" на летяща чиния от военните. После Барнет уточнил, че е запазил едно копие от филма и че никога не е говорил за това поради страх от преследване. Филмът бил толкова шокиращ, че продуцентът веднага платил за него 150 000 долара.

      Римският журналист М. Баята, един от първите, които са видели филма, уточнява, че извънземните трупове и отломките от летящата чиния са прибрани от летците на 509-а авиобаза за бомбардировачи в Розуел, Ню Мексико.

      По разказите на Барнет, космическият апарат се е разбил в периода между края на май и началото на юни 1947 г. в една пустиня близо до Сокоро. Събитията се развили много бързо и след няколко дни всичко било потънало в абсолютна секретност. "Трофеите" били откарани във военна база в Тексас. Този епизод, известен като мистерията на Розуел, стана популярен след публикуването през 1980 г. на книга по темата от Чарлз Берлиц и Уйлям Мор, които твърдят, че секретните служби са прикрили следите в интерес на националната сигурност.
       Всъщност на филма са заснети два трупа на извънземни:

       Телата са високи около 1,50 м, съвсем идентични, с големи овални тъмни очи. Едното има рана, а другото изглежда в по-добро състояние. Когато лекарите разтварят гърдите на извънземния, шокира всякакво отсъствие на гръден кош и появата на органи, нямащи нищо общо с човешките. Малко след това от гърдите на съществото извличат нещо като кристал. Отварят и главата. На мястото на мозъка има не определяема каша.
          На един от кадрите се вижда табела с имената на двамата лекари - д-р Уйлямс и д-р Бронк /невро - психиатър, предполагаем сътрудник на тайните служби и на една суперсекретна група за прибиране на катастрофирали летящи чинии и за разработване на придобити от тях нови технологии - "Маджестик 12". Директор на медицинската секция на Комисията за атомна енергия. Известен е с изследванията си, за ефекта върху мозъка при полетите на големи височини/. Това обяснява присъствието му при отварянето на черепа. В трудовете си Бронк въвежда нов термин за посетители от Космоса: "извънземни биологични обекти".

       В определен момент, във филма се появява човек с маска на лицето, който наблюдава аутопсията.Той е с ръста и телосложението на Детлев Бронк, но при компютърно увеличение на образа се появява лице с очила, идентични с тези, които носел американският президент.
            - Не можем да изключим възможността президентът Труман да е присъствал на аутопсията във Форт Уърт на 30 юли! - казва италианският химик от Пиза К. Маланга, изследвал филма на компютър.
             Лентата е прецизно проучвана от експерти и уфолози. Както обещал Филип Мантъл, през август 1995 г. английските уфолози показват 18 минути от филма пред хиляди експерти в университета в Шефилд.
             - Може да става дума за извънземен пришълец, за недоразвито и деформирано човешко същество или за жертва на бактериологични експерименти! - казва Ментъл. - Това би обяснило защо вътрешните органи на създанието са напълно непознати за нас.

       Експертът по физика Луис Лопес припомнил, че от бактериите не порастват шест пръста, нито се променят напълно вътрешните органи. Той не изключва тезата за извънземен. С помоща на различни компютърни технологии, Лопес открил множество хематоми и изгаряния, типични за инцидент по време на полет. Дълбоката рана би трябвало да доведе до обезкървяване, но когато един от лекарите повдига главата, кръв потича от носа на трупа.
           - В действителност то няма черва, ушите му изскачат от врата, носът е твърде малък, за да може да диша в земната атмосфера! - твърди Лопес. - Има твърде човешки вид, за да е извънземен, и твърде извънземен вид, за да е човек!

       
Различна е реакцията на традиционния научен фронт. Патологът Л. Болоне предпочита хипотезата за деформиран земен човек. Появяват се поддръжници на тезата за филмов фалшификат. Но редица известни уфолози гледат сериозно на случая.

         Според Р. Пиноти важността на случая е в комплекса от стотици факти, доказателства и свидетелства на очевидци, събрани в течение на 40 години. Вече шесто десетилетие продължава мистерията на Розуел. И като виждаме какви са полемиките, вероятно още толкова ще продължи.

         През септември 1995 г. на международен симпозиум в Сан Марино експерти физици, химици, патолози, компютърни специалисти и др. постигнаха съгласие, че филмът не е фалшификат, а показва реална аутопсия на "живо" същество. Ако е било човешко, значи е имало крайно редки генетични деформации.


           Тайната организация “Маджестик 12” - според теорията на конспирацията, пази в архивите си всички доказателства за посещения на извънземни на територията на нашата планета. Силата и могъществото на MJ-12 се разпростира до там, че през годините единствените хора, които са получавали пълен достъп до тайните проучвания на организацията, са били и единствените хора, чиито заповеди са били следвани – именно президентът, държавният секретар и военният министър на Съединените щати.

            До 1976 г., когато “Маджестик 12” се скрива окончателно от обществения поглед (с неубедителното обяснение, че дейността й е прекратена), организацията постоянно работи по свръхсекретни проекти, за някои от които вече сме споменавали. Днес обаче ще стане дума за може би най-интересния от всички проекти. Той носи кодовото название “Сигма” и официалната дейност по него започва малко след катастрофата в Розуел. Проект "Сигма" е част от мащабния проект “Аяуариус”, който по-късно се разраства в проект "Синята книга" – най-мащабното, сериозно и научно аргументирано изследване на НЛО, провеждано някога в света. Единствената цел, която стои пред проект "Сигма” е да установи контакт с извънземна раса. Нещо, което според много хора се е осъществило на официално ниво (доколкото е възможно да говорим за официална тайна среща между хора и извънземни) още през 1964 г.
              Един от най-популярните и уважавани уфолози – Шон Дейвид Мортън, не се съмнява, че проект "Сигма" е завършил с успешен край. “Най-спокойно можем да твърдим, че проект "Сигма” е бил чисто и просто сделка между американското правителство и извънземна раса, разказва Мортън. – Идеята за подобно нещо се ражда още през 1947 г. по време на катастрофата в Розуел. Тогава се създава организацията "Маджестик 12", а през 1953 г. президентът Дуайт Айзенхауер дава разрешение на MJ-12 директно да преговаря с извънземните”, разказва ученият. Параметрите на сделката били следните – американското правителство е искало да получи достъп до техническите постижения на извънземните, т.е. техните оръжия, познанията им за летене в Космоса, начините за обработка на метали и т.н. От своя страна пък пришълците са се интересували най-много от анатомията на човека. "С две думи, ние сме им дали генетичен материал за изследване, докато те с удоволствие са ни предоставили свои технологии, включително и няколкото летящи чинии, които в момента се пазят в "Зона 51", обощава Шон Дейвид Мортън.

За първите контакти между хора и представители на извънземна раса се говори още в най-древната история на човечеството. Според редица изследователи част от случките, останали в митологиите на някои народи, както и събития, описани в свещените книги на почти всички религии, могат да се съотнесат именно към срещи на хората с представители на извънземна цивилизация.

Ако обаче погледнем нещата от днешната ни действителност, спокойно можем да определим случилото се в Розуел през 1947 г. като може би първият разумен контакт с пришелците от Космоса. За случилото се в пустинята на Ню Мексико се е изговорило и изписало достатъчно, но истината все още не е разкрита. Дори теорията на конспирацията не дава категоричен отговор каква точно е съдбата на извънземния екипаж. Според една от тезите всички космонавти са загинали при сблъсъка със Земята, според други обаче един от пришелците е бил още жив, когато военните са го открили. Той починал малко по-късно и земните лекари му направили аутопсия (за въпросната случка ви разказахме миналата седмица). Има и една трета теория, според която екипажът на летящата чиния не е загинал изцяло, а един от извънземните дори е преживял катастрофата и е бил отведен в тайната база "Зона 51".

Две години след катастрофата в Розуел – през 1949 г., в "Зона-51" било докарано оцеляло от катастрофа с летяща чиния извънземно същество. То било кръстено ЕБЕ 1 (в превод от английски – извънземна биологична единица) и страдало от хроничен здравословен проблем, който земните доктори от онова време не били в състояние да излекуват и дори да диагностицират. Цялата информация, която в момента имаме за ЕБЕ 1, идва от изнесен от "Зона 51" доклад от юли 1977 г., изготвен от администрацията на президента Джими Картър. В този доклад, за който дори някои от сериозните уфолози се съмняват, че е автентичен, е описана цялостната комуникация с ЕБЕ 1. Според спорния доклад общуването с извънземното започнало от най-примитивно ниво – първоначално чрез пиктограми. Трудоемката задача да бъде създаден нов пиктографски език, който да бъде ясен и използваем, както от хората, така и от извънземните, все пак била завършена успешно. След близо три години ежедневна работа с ЕБЕ 1 бил създаден изцяло нов начин за комуникация, който на лингвистично ниво е постижение, подобно на разчитането на Розетския камък. Това, което успели да научат от ЕБЕ 1, било малко, но все пак изключително постижение. Извънземното посочило бинарната звездна система Зета Ретикули, отстояща на приблизително 39 светлинни години от нашата планета, за свой дом.

Фактът, че американското правителство е решило в продължение на две години да строи изцяло тайна подземна база като “Зона 51” само и само да води тайна комуникация с пришелеца, може да се струва прекалено голям труд на хората от 21 век, но в разгара на Студената война, това е било съвсем логично действие на американското правителство. Според тогавашната администрация именно чрез комуникацията с извънземните САЩ смятали, че могат да постигнат доминираща роля в света. Затова и всички неимоверни усилия на екипа, работещ с ЕБЕ 1, останали тайна за научния свят.

Отново според въпросния доклад от 1977 г. разбираме, че ЕБЕ 1 умира на 18 юни 1952 г. от утежняване на хроничната му болест.

Най-големите скептици относно автентичността на доклада от 1977 г. и следователно противници на теорията за съществуването на ЕБЕ 1 посочват, че е невероятно напреднала извънземна цивилизация да остави в продължение на 3 години един болен свой представител на примитивните грижи на лекари в свят, който едва започва да овладява своите собствени болести.

Уфолозите и вярващите в съществуването на ЕБЕ 1 веднага излагат контрааргумента, че подобно твърдение не може да е вярно, тъй като извънземните имат съвсем различна представа от нас за смъртта. Или поне така твърди в интервю, изнесено от архивите на "Зона 51", един представител на извънземна цивилизация.

     През 2008 г., главният астроном на Римокатолическата църква съобщи, че допуска възможността живот да има и на други планети.  В своя статия, публикувана във ватикански вестник, Габриел Фюнес пише, че в Kосмоса може би живеят и други разумни същества, сътворени от Бог.  Статията е публикувана под заглавие “Извънземните – братя мои”, съобщава ВВС.  Йезуитът от Чили Габриел Фюнес ръководи обсерваторията на Ватикана. Той е международно признат специалист и си сътрудничи с университети в различни страни.

              Според свещеника, търсенето на извънземен живот не противоречи на вярата в Бога. Фюнес не изключва някои извънземни и ако те съществуват, да са свободни от първородния грях.

              Отговаряйки на въпрос за преследването на Галилео Галилей от инквизицията, Фюнес дипломатично пише, че са били допуснати грешки, но е дошло време да се обърне страницата и да се насочи погледът към бъдещето.

               Главният астроном на Ватикана уверява читателите, че религията и науката са си взаимно необходими.

              До тук с теории, фантазии и всякакви предположения...

              Личното ми мнение е, че не е възможно в толкова огромна и необятна Вселена да сме сами!




Тагове:   наистина,   отговор,


Гласувай:
8



1. halon - Mdda ,
13.04.2010 14:02
А моето лично мнение е съгласно с твоето лично мнение.
Поздрави...
цитирай
2. universalnite000 - Добре е, че има пробуждане по тези ...
13.04.2010 14:07
Добре е, че има пробуждане по тези теми , поздрав за постинга :)
цитирай
3. haralanov - Сами сме...
13.04.2010 15:18
Няма абсолютно никакви доказателства за обратното.Простичък факт.Най-близкото до планетата Земя място,където е възможно да има живот(а той може да е и от прости организми)отстои на Четири Милиона Светлинни Години!Подобно разтояние е невъзможно да бъде преодоляно!Поздрави!
цитирай
4. mikino - Не съм убедена...
13.04.2010 15:30
haralanov написа:
Няма абсолютно никакви доказателства за обратното.Простичък факт.Най-близкото до планетата Земя място,където е възможно да има живот(а той може да е и от прости организми)отстои на Четири Милиона Светлинни Години!Подобно разтояние е невъзможно да бъде преодоляно!Поздрави!

Няма невъзможни неща! Съществуват теории за "пространствени тунели" и всякакви други начини за придвижване в Космоса, които са напълно вероятни. Тъй че, нека не избързваме със заключенията!
Хубав ден!
-----------------------
2. universalnite000 - Добре е, че има пробуждане по тези теми , поздрав за постинга :)
--------------------------
Благодаря ти!
цитирай
5. zahariada - Разбира се, че не.
13.04.2010 19:04
Ще пусна една по-дълга хронология на събития и факти по темата. Поздрави сърдечни!
цитирай
6. анонимен - Не сте, не сте...
13.04.2010 19:10
Не сте, не сте...
цитирай
7. haralanov - Съществуват теории...
13.04.2010 20:51
Обърни внимание!Това са само теории!Нищо повече!
цитирай
8. divna8 - Да, има и други освен нас във Вселената :)
14.04.2010 07:11
Човека, свикнал да гледа от камбанарията, казва, че зад планината живот има само на теория, защото не го е виждал...
Друг човек, изкачил върха на планината, пише теория за вероятността от живот от другата страна на планината...
Трети човек, слязъл по другият склон на планината, се среща с други хора, които разбират от него - и другаде, освен в тяхното село, има живот... Човекът се връща и казва на всичките си приятели и познати за откритието.

Всичко е теория преди да се докаже с факти. Да твърдим, че няма живот освен нас в огромната Вселена е недомислие. Може би "другите" не искат да се свържат с нас и дадат факти за себе си, защото са по-напред в развитието си и не искат да "заразяват" обществото си с нашите тъмни страни от характера...
Да променим - всеки сам себе си - към добро и светлина, за да има смисъл за другите светове да общуват с нас...
А, ако са на същото еволюционно развитие - те също имат теориии... И казват: "Сами сме... Няма други освен нас."
/ Ей, какви грандомани, не виждат ли "очевадното"... :)))))))))) /
цитирай
9. feq - Не сме сами, разбира се...
14.04.2010 12:21
Мисля си да оформим една Блог-вълна на тази тема.

Данни за извънземни посещения има достатъчно, но не им се дава гласност. Някои от обектите се охраняват доста строго от ЦРУ.
Сериозно ви пиша.
Просто материалът ми е на хартиен носител отпреди примерно 50 години /тогава не е имало компютри/.

Ще го набера и оформя за вас, приятели! А вие също търсете и пишете...
цитирай
10. phoenix2000 - За мене ли говориш
14.04.2010 13:58
и да има и да няма, какво значение има. Ако има добре, ако няма пак добре, важното е да ни е добре. Много се палиш, ако искаш революция прави я, какво чакаш, нали така?
цитирай
11. beckslover - :)
14.04.2010 14:35
Животът не е закваска за кисело мляко, нито торба кокали, оформящи тапициран скелет, макар и с мисъл някаква. За да го има, са нужни съответните Условия. Средата определя да го има, а не епистоларни анекдоти. И като всичко във Вселената, се базира на природните закони. Вероятността Той да се случи, е обусловена от много реални случайности, събрани в едно. Но те са твърде малко, дори за броят на галактиките.
Константно си е пивото:)))
цитирай
12. mikino - ?
14.04.2010 14:38
phoenix2000 написа:
и да има и да няма, какво значение има. Ако има добре, ако няма пак добре, важното е да ни е добре. Много се палиш, ако искаш революция прави я, какво чакаш, нали така?

Извинявай, към кого е въпросът ти?
цитирай
13. feq - Надникни при мен, мила!
15.04.2010 11:23
Дискусията продължава...
цитирай
14. mikino - :)))
15.04.2010 13:38
feq написа:
Дискусията продължава...

OK! Ще ми бъде интересно!
цитирай
15. andi2 - според мен ---------->>...
22.04.2010 22:12
според мен ---------->>>>>>>>>>сме си само ние
:)
цитирай
16. анонимен - Interesting, thanks
27.09.2011 16:39
Greetings! Extremely beneficial guidance on this informative article! It's the small adjustments that make the largest modifications. Many thanks a good deal for sharing!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992345
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930