Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 09:08 - За правата на контрольорите и ромите в Адскя транспорт!
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4517 Коментари: 15 Гласове:
20

Последна промяна: 08.07.2010 15:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми блогъри,
Преди месец писах за случка с мен и контрола от градския транспорт. За съжаление се връщам отново към безцеремонното отношение на тези нещастници! Разбирам, че и те са хора и те работят за някой лев, но след поредната случка /слава на Бога не с мен/ категорично реших, че повече билет аз няма да дупча!
Ето и случката:
От последният път, който Ви описах не се бях качвала на тролей или какъвто и да било траспорт.
Вчера ми се наложи да прекося половин София и реших, че ще е по-бързо да се кача на тролей №9. За да не си докарам разправии като предната, си продупчих билет и си седнах като редовен пътник. Зад мен имаше момиче на не повече 20г., а три седалки по-назад седяха групичка мургави. На спирка "Баня Мадара" се качиха две жени контроли. Провериха половин тролей, подминаха мургавите и стигнаха до момичето. То имаше билет, но служителките твърдяха, че е невалиден. Момичето ги помоли да слезе. Едната от жените препречи пътя й и каза, че няма да я пусне докато не си плати 10лв. Момичето извади потмонето си и каза, че има само 1лв. и това беше самата истина. Контролата я изблъска. Момичето се опита да се измъкне и в този момент получи шамар!!! Станах и се развиках. Поисках идентификация на въпросната "служителка", а тя ми каза да не й се бъркам в работата. Казах й, че няма право да проявава насилие срещу хората и я попитах защо подмина мургавите! А те милите мургави се изнизаха в момента, в който тролея спря на 5-кьошета. В този момент другата контрола ме издърпа и ми каза, че това не е моя работа. Докато се разправяхме аз смигнах намомичето, да се опита да слезе в подлеза на НДК, но уви... Другата агресивна и проста личност отново я удари и каза, че щяла да вика полиция. На помощ се притекоха още една жена и едни господин, но разправията продължи в същият дух. В крайна сметка, аз отидох при шофьора и го помолих да спре превозното средство, за да може поне да слезем. Човека спря, но контролите продължиха да задържат детето в тролея въпреки, че някои от пътуващите се опитаха да оправят нещата с говорене и молби. Не се случи разбирателство... Единственият вариант, който ни остана бе да проявим т.нар. гражданско неподчинение и да върнем на агресията с агресия. Измъкнахме детето благополучно, а онези нещастници останаха в тролея псувайки по дире ни!
ХА КАЖЕТЕ МИ СЕГА,
С КАКВО ПРАВО ТЕЗИ ДВЕ КРАНТИ ЩЕ УДРЯТ????
И ЗАЩО САМО НЯКОЛКО ЧОВЕКА СЕ ПРИТЕКОХА НА ПОМОЩ????
ЗАЩО МУРГАВИТЕ БЯХА ПОДМИНАТИ, А АГРЕСИЯТА БЕ НАСОЧЕНА КЪМ ОБИКНОВЕНО БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ???
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС ДА МИ КАЖЕ,
КАКВИ СА ПРАВАТА НА КОНТРОЛИТЕ В СКАПАНИЯ ГРАДСКИ ТРАСПОРТ????




Тагове:   транспорт,


Гласувай:
20


Вълнообразно


1. hristo27 - Ами така е! Циганска държава ста...
08.07.2010 09:24
Ами така е! Циганска държава станахме докато угаждаме на Европа дето сме дискриминирали ромите.
Това пък роми е толкова идиотско измислено. В целият свят ги наричат цигани само ние са направихме на много учени и знаещи!
цитирай
2. mikino - С какво тези мургавите са по-при...
08.07.2010 09:28
С какво тези мургавите са по-привилигировани? Това ме интересува и, защо бяха подмитати, а към едно българско момиче бе проявена агресия? Как можем да променим нещата?
цитирай
3. andi2 - еми какво да те очудва тук в БГ си, ...
08.07.2010 12:03
еми какво да те очудва
тук в БГ си , си като чужденец , ако си българин .
За останалите си има правозащитни организации , лошо няма
Ама да се мери с един аршин .
Как може да ги променим нещата ???????? - никак , такава е политиката на управляващите , независимо от къде са .
Не съм против циганите , само да имаме еднакви права , това е .

цитирай
4. makont - Гадно, но е това е нашата действителност!
08.07.2010 13:22
Малко хора се намесват, за да не им се развали спокойствието, пък и защо да си създават неприятности. Никой не мисли, че това може да е и неговото дете. Аза контрольорките, нямам думи - вампири. За циганите е ясно, тях никой не ги пипа, защото една дума накриво и целия Европейски съюз се юрва да ги защитава.
цитирай
5. mikino - Хора, нетърпимо е вече!!!
08.07.2010 14:22
Тези мургави гадове нито плащат данъци, нито ток, нито вода, обират вили, крадат добитък и посеви, мръсни са и смръдливи! Аз не мисля, че сме длъжни да търпим подобно неподчинение!
цитирай
6. анонимен - Бъркате двата щата
08.07.2010 15:26
Според мен бъркате двата щата - ромите нямат нищо общо в цялата ситуация освен, че се возят без пари (1) и се възползват от 'безразличието' на контролата (2). Проблемът е, че няма държавност и съпътстващата с това сигурност. Ако имаше държавност, контролата в ГТ щеше да знае, че може да накаже и мургавите гратисчии, защото при проблем 'Нашата полиция ни пази' (да почетем титанът Веско все пак). Нито контролата ни е контрола, нито полицията - полиция, да не говорим за държавата въобще...
Момичето не е невинно не само заради липсата на билет, а защото съм убеден, че няма да заведе иск срещу ГТ и общината. А само по този начин, момичета и момчета, се оправят нещата - осъждат ги 10-20-50 граждани и вече всички внимават какво правят и спазват реда, отговорностите и задълженията си. Нещата няма да се оправят само с приказки по форуми, блогове, седенки и т. н. Вярно, че правораздавателната система също не струва, но от 1000 опита сто да минат е достатъчно. Сумите ще са достатъчно сериозни, за да бъдат пренебрегнати.
Помислете върху това.
цитирай
7. malkiatprintz - Защото ". . . да оправят нещата ...
08.07.2010 18:35
Защото "...да оправят нещата с говорене и молби." Христос е проповядвал смирение, но все пак е влязъл в храма с бич и е изхвърлил търговците със сила, нали?
цитирай
8. sparotok - правилно
09.07.2010 00:54
malkiatprintz написа:
Защото "...да оправят нещата с говорене и молби." Христос е проповядвал смирение, но все пак е влязъл в храма с бич и е изхвърлил търговците със сила, нали?


Много правилно, понякога ограниченото насилие предотвратява избухването на неограничено и непредсказуемо насилие.
цитирай
9. mikino - За съжаление съвременното обще...
09.07.2010 09:18
За съжаление съвременното общество не се интересува особено от Божието слово. 90% от хората се интересуват само от материалното и забравят всякакъв морал, камо ли това, което Бог е казал. За това се постараха управниците до 90та година - изкорениха всякаква християнска мисъл и традиции, които са били характерни за нашето общество и т.нар. църква не прави нищо, за да възстанови поне малка част от загубеното - свещениците също търсят материалната изгода!
Та драги приятели, най-лесният начин да окастриш душата на едно общество е да го лишиш от морал и вяра в Бог! Това се случва вече 65 години!
цитирай
10. анонимен - Страх ме е да се возя в
09.07.2010 09:26
градският транспорт в София. Налага ми се един - два пъти на годината , но след всичко писано за насилието на контролите спрямо пътниците ще гледам вече да не стъпвам в софийски градски транспорт...
А описаната случка - просто нямам думи за нея. И докато се назначават лумпени за контроли това ще продължава....
В Бургас контролите минават психотест, във всички автобуси има контрола , която е облечена със светлоотразителна жилетка и с бадж , продават билети в самият автобус. В автобусите, в които се вози мургавото населиние , често са по две и дори някой път не допускат мангал в тях.

цитирай
11. eien - Моето мнение:
09.07.2010 09:35
На колене пред закона, а не законът - на колене пред циганите /ромите/.
цитирай
12. mikino - На колене пред закона, а не законът - ...
09.07.2010 09:58
eien написа:
На колене пред закона, а не законът - на колене пред циганите /ромите/.

Всички сме равни и трябва да го покажем! Не може за едни без пари, а за други двойно!
цитирай
13. анонимен - абе и вие и ромите се возите без пари. ...
18.07.2010 20:24
абе и вие и ромите се возите без пари. каква е разликата?
цитирай
14. анонимен - lud
18.02.2011 12:01
заравейте хора преди 5 или 6 години ме свалиха от 6-цата на 5-кюшета и пулучих удар в гърлото и ритник ж кракът ми,от тогава не дупча билет и всеки път когато имам възможност пребивам жестоко контролата в градцкия,нз защо ми се е разминало и не съм усъден? но се радвам че съм ги бил и ще продължавам да го правя,защото друг начин НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
15. анонимен - В Солун
08.03.2011 11:40
Може би сте чували за движението в Гърция "Не плащам"? Хората отказват да плащат - например за магистрали, в градския транспорт и т.н. Това движение има и силна юридическа защита.
Тези дни контрольори в Солун задържат момиче на 15 години без билет. Не я пускат да слезе на спирката,където искала да слезне и я свалят на последната спирка, на която чакали полицаи. На тях си показала личната карта без съпротивление, но поискала да арестуват контрольорите заради неправомерно и незаконно задържане на непълнолетен. И така контроьорите изкарали 24 часа в полициата.
Чудя се контрольорите в България имат ли право да не пускат хората да слезнат на спирката си, да изискват лични документи2 Все пак тези дейности може да ги извършва само полицейски слежител.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2991739
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930