Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 15:09 - Пролетно почистване
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1697 Коментари: 1 Гласове:
17

Последна промяна: 31.03.2011 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В духа на всичко случващо се у нас, смятам отново да напиша просташки постинг. Оказа се че ме кефи!

Значи сега, у наше село българско е наложително да се направи пролетно почистване. Като започнете от буквалния смисъл на думата „чистене” и стигнете до преносния.

Взеха, че се организираха, да правят пролетно почистване на България. Чудесно! Идеята е върха! Аз също смятам да се включа с чифт ръкавици, лопатка и чувалче. Не знам обаче, къде ще му излезе края на туй чистене и колко време ще е необходимо, за да може поне столицата да изглежда европейска. Извинявайте за израза, ама София буквално смърди: качваш се в Адския – смръднеж на мръсни крака, дрехи и разни други благовония. Минаваш през подлеза – воня на физиологични вещества от всякакъв род, дъвки по земята и спящи клошари. Отиваш на спирката, сложили кошче – чудесно, ама прелива! Не обсъждам броя на фасовете, които можете да намерите... Внимаваш къде стъпваш, защото може да жигьосаш подметката си с нещо миризливо и в определена цветова гама, може и да не е животинско. Отиваш в парка и пред очите си се открива цветна гледка - окичено дърво с полиетиленови торбички, отново фасове, бутилки от бира и т.н. Последният път когато бях в парка видях, че Г-жа Фъндъкова се е сетила и имаше напредък в чистенето - парка изглеждаше по-зелен и в естествени природни цветове, за което я поздравявам!

С туй чистене мисля да приключа – всички виждаме на какво прилича града ни –
НА ТОВА, НА КОЕТО ПРИЛИЧА ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА – СЕПТИЧНА ЯМА!

Започвам с другото чистене, за което и прахосмукачки Рейнбоу не биха ни помогнали.

Много боклук много нещо... Почна Бойко чистката по институции и фирми – къде пенсионери, къде неудобни. Голямо показно, няма що!

Аз обаче, съм много въодушевена – чакам и се чудя, кога и къде народа ще започне чистка. Ама на всякъде и възможно най-скоро! Надеждите ми са, тази чистка да е пролетна – освежаваща и из основи! Чистенето трябва да започне от улицата – така както се опитаха да почистят през 90та и 97ма. Краят на това чистене обаче, не искам да е като този през 90та! Да си мислим, че сме почистили а всъщност септичната яма си остана до горе пълна! В чистенето трябва да се включат всички без изключение! Пенсионери, работещи, безработни... Чистенето ще е тяхната кауза и трябва да са заедно!

По време на чистенето, трябва да се оглеждаме много внимателно – да не останат малки акита, които ще ни объркат пак работата. Насред чистещите ще има и такива, които изглеждат надеждни и водещи и те самите ще изглеждат чисти – проверявайте ги, дали случайно не е останало акано някъде – щото те ще са водачи, но всъщност ще са оцапани от партийни и „бизнес” интереси, които аз съвсем спокойно наричам акани работи.. Водачите чистачи, трябва да са чисти и от вътре и от вън! Тяхната задача ще бъде най-тежка – основното почистване на боклука на горните етажи!

Какво е акано /обяснявам, за да знаем какво ще чистим/ - това е всичко живо и неживо, свързано с ДС, партии, костюмирани типове с много кинти и големи коли, които избиват хората по пътя си, калинки /по-големи от стандартната червена/жълта петниста животинка, която е толкова чиста, че не може да се сравнява и с японска тоалетна/, разни от типа „Нагли”, „Картофи”, „Багери” и други нарицателни и всичко останало каквото се сетите, което излиза от Министерски съвет, Президентство, Агенции разни и т.н. държавни институции.

Та драги мои, това са нещата, които трябва да изчезнат, след пролетното почистване.

                На всички е ясно, че това ще стане много трудно. Спокойнооо, няма! Дори да се забатачат работите, не трябва да се отказваме! Можем заедно! В противен случай, ако не можем НАТО ще ни оправи – справка Либия. Но ако искаме да стане нашата България чиста, трябва да си го направим сами! Това е Родината ни! Бива ли да тъне в АКО? Който ми каже, че бива – не е българин, не обича България, не го боли душата, като гледа новини! България заслужава най-прекрасните неща на света, а ВИЕ СЪЩО!





Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Хубаво го бяха измислили комуни...
31.03.2011 15:52
Хубаво го бяха измислили комунистите със съботниците, но тая традиция се забрави. Най-много се очудих, че в Германия си имат редовни съботници. Направо бях шашнат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2993194
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930