Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 17:28 - Покана!
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2671 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Уважаеми Дами и Господа,

Имаме удоволствието да Ви поканим на 26.09.2011г. в 08:15ч. пред входа на  Държавната Комисия за Енергийно и Водно Регулиране на адрес Бул. Дондуков № 8-10.

До 09:00ч. ще се проведе церемония за тържествено връчване на спецална награда  “Златен Радиатор”. Призът ще бъде връчен на цялата комисия в знак на „благодарност”, като пряк отговорник за безчинствата на “Топлофикация” ЕАД, ЕОН,ЧЕЗ, ЕВН както и поредното увеличение на газта, от името на българските граждани.

Обръща ме се към Вас, като безпристрастна и обективна медия и Ви каним да отразите тържественото събитие.

Благодарим Ви предварително за присъствието!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
                                               

ОСНОВНИ НАРУШЕНИЯ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ” ЕАД

1. Настояваме да се отпишат задълженията на всички абонати към "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД, поради ДАВНОСТ/ по силата на решение на Върховния касационен съд за тригодишна давност на сметките за ток, вода и парно 168 от 22 декември 2009 г. Както и чл. 24, ал. 3 от НПК/

2. Останалите сметки /ЗА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА/ също са незаконно определени, защото за на базата на прогнозни резултати, които не почиват на доказателства, а такива не можете да представите в съда, защото липсва ЗАКОНЕН търговски уред за продажба НА ТОПЛОЕНЕРГИЯ И ТОПЛА ВОДА на входа на жилището (топломер).

3. Наказателните лихви са по високи от допустимите.

4. "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД нарушава Закона за защита на потребителите, който е определил като не действителна и нищожна всяка уговорка, която изключва или ограничава правата на потребителите.

5. Т.н. такса сградна инсталация”, начислена от дружеството в сметките на гражданите е НЕЗАКОННА, защото е начислена в нарушение на разпоредбите на Европейската директива 2006/32/ЕС, разписала плащането да става за количества, РЕАЛНО изразходвани измерени.

6. Нарушения има и по и Регламент 2006/2004/ЕО на Европейския парламент (възпроизведен в чл.68а на ЗЗП), забранява всяко действие, което противоречи на законодателството в защита на потребителите.

7. Съгласно Закона за задълженията и договорите при повече неплатени ДВЕ сметки договорът с "ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ" ЕАД се прекъсва, въпреки това дружеството продължава да извършвате тази "услуга” без съгласието на другата страна по договора.

8. ФАКТУРИТЕ, които изпраща дружеството е с ПРЕСТЪПНО НЕВЯРНО съдържание, защото данните в нея се базират на НЕВЯРНО измерени количества, които с нищо не може да се докажат, защото НА ВХОДА НА ВСЯКО ЖИЛИЩЕ ЛИПСВА ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОНЕН ТЪРГОВСКИ УРЕД ТОПЛОМЕР!

9. Установихме нарушение по чл. 4, ал. 2, от Закона за защита на потребителите.Търговеца е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор...” за предоставяне на информация на потребителя. Както и по Чл. 5, ал. 2, за вярно, пълно  и разбираемо съдържание н информация, от същия закон.

10.  Голяма част от клиентите на дружеството не са запознати с невъзможността да се откажат от услугите му и в тази върза е нарушен отново Закона за защита на потребителите по Чл. 143 ал. 9

11. Изискваме ТОПЛОФИКАЦИЯ ЕАД да преразгледа договорните условия към клиентите си и При съмнение относно смисъла на определено условие то се тълкува по благоприятен за потребителя начин, по силата на Чл 147, ал. 2 от Закона за защита на потребителите.

12. "Топлофикация" ЕАД СЧИТАНО от 1969г. Да бъде задължена, да ИЗПЛАТИ ЗАКОННИЯ наем С ОЩЕ ПО-ЗАКОННИТЕ ЛИХВИ за това, че ИЗПОЛЗВА прокарани отклонения от съоръжения ПРЕЗ ИМОТИТЕ, с които извършват услуги на други абонати (чл.чл.192,193) без да има учредено право гражданите за това.

13. В списъка с нарушения, включваме и липсата на прозрачност, за стойностите и количеството ел. Енергия, произвеждана и продавана от ТЕЦ - овете, като и стойността й в лева, поне на годишна база, които държавата плаща към тях.
------------------------------------------------------------------------------------------------

България пита Правителството, Парламента, ВКС и ДКЕВР

1. Защо не се намесвате като контролен орган, след като има явно погазване на Българското и Европейското законодателство, като не се дава правото потребителите да прекратят договорните си взаимоотношения с “Топлофикация София” ЕАД?

2. Защо не се намесвате,  след като “Топлофикация София” ЕАД ползва собствеността на частни лица за преноса на топлоенергия до клиентите си, като им налага такса която тя в действителност тя трябва да заплаща за ползването на съответния имот като посредник?

3. Защо не излезете с данни, за произведената електроенергия от ТЕЦ - овете захранващи София с топлоенергия чрез “Ко-генерациите” и как тя се отчислява от цената на топлинната енергия доставяна до крайния клиент.

4. Защо не взимате отношение при очевидното погазване на закона от електропреносните дружества който предлагат некачествените си услуги и на база техни разходи вдигат цените си и защо липсва прозрачност в ценообразуването?

5. Защо не се самосезирате за пазара на Електроенергия и допускат той да бъде монополизиран?

6. Защо не излезете и явно да покажете на хората, печалбите на ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН, натрупани на гърба на българския народ?

7. Защо произведената топлоенергия от един газов бойлер на метан без да се произвежда ел. енергия и да се продава, излиза по евтино от услугите предоставени от ТЕЦ – овете?

Прилагаме технически параметри.

 Важно е да се отбележи, че има много по-евтин и ефективен начин за подгряване на водата.

Прилагаме пример с техническите характеристика на 10-литров газов бойлер, средна пазарна цена 349лв. с ДДС, макс. мощност 17.4kW, ΔТ=50 градуса, разход на метан: макс. 1.6 кг/час, загряване на 1м3 вода – 2,66кг., при моментна цена на метан: 1.42лв. /кг.

С употребата на този бойлер загряването на 1 м3 топла вода се равнява на 3,78 лв. с ДДС.

В момента “Топлофикация София” ЕАД подгрява 1м3 вода за цена от 6 – 12лв. с ДДС!

Защо ДКЕВР явно не признае, че не защитава интересите на народа!!!



 




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Още за мутрата топлофикация
23.09.2011 20:22
в страницата за книгата ми Бандитската топлофикация" на адрес www.banditskatoplofikacia.dir.bg -Можете да я поръчате на телефона ми 0877037287- Емил Измирлиев, обикновен български писател
цитирай
2. mikino - в страницата за книгата ми Банди...
23.09.2011 20:31
анонимен написа:
в страницата за книгата ми Бандитската топлофикация" на адрес www.banditskatoplofikacia.dir.bg -Можете да я поръчате на телефона ми 0877037287- Емил Измирлиев, обикновен български писател

Този човек може да обясни всичките им безчинства! Част от нарушенията са взети именно от неговото възражение. Той е успял в борбата си и може да помогне и на други!
БЛАГОДАРЯ АНОНИМКО!
цитирай
3. stoineff - Топлофикация
24.09.2011 12:45
са връчили няколко милиона от тези награди на милиони български семейства..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992726
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930