Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 16:56 - ТЕ ГРАДЯТ???
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3792 Коментари: 7 Гласове:
17

Последна промяна: 25.10.2011 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Градил Илия килия,
градил Илия килия, ох, аман, аман,
на пътя, на кръстопътя.....
...................................................

Присетих се за тази песен, във връзка с многократната употреба на думи от вида "градим", "надграждаме", "изграждаме" и т.н. от група хора с определена партийна пирнадлежност, намиращи се по високите етажи и борещи се за още власт.
Та, градят те нашите, ама кат огледам градят основно хаос...

Представям си как "градят" пътища, магистрали, комплекси, ако съдим по проведените избори... АЛЕЛЕ! Ако както "изградиха" избори градят и пътища, след десетина години пейзажът, който замазват сега ще е още по цветущ.

Сега седят същите и свойски се обясняват как те "надграждат"... Така нареченият от една персона с неясни мозъчни процеси "Кленер" как веднъж не си оплете езика да намери синоним на думата "надграждам"? И какво по-точно надгражда не ми е много ясно... Може би съграденият разграден двор, който изградиха предшествениците му? А може би ще чака и награда??? Кой знае?

Да се върнем на темата: Много ми се ще така като си градят и се надграждат, да вземат поне да си изградят и килии. Съветвам ги да помислят, защото ще им трябват. Още малко да продължат в същия дух с градежите си. Като гледам все още има овце, които вярват, че великите "Градители" на България правят нещо полезно, но предполагам, че в най-скоро време и на тях ще им бръкнат в джоба. Тогава същите сами ще тръгнат срещу тия, които са подкрепяли и ще ги нарекат "Грабители"!

Това е истинското име на потомците на предните "Градители" оцветени в червено.
Е тези не са в червено, щото са "под прикрите", но не са по-различни от предшествениците си. Те също много градиха, много строиха и накрая нищо не остана... Така ще стане и сега, защото на това са научили децата си!

Та да продължим с граденето и краденето. Много е важно да се спомене, че причината за голямото градене е краденето. Защо? Ами ако помислим логично големите проекти предполагат и големи комисиони за изпълнителите. А изпълнителите са "наши фирми", т.е. на "Градителите". Ето и как става грабенето и причината, която обуславя желанието им за сладки големи проекти.

Защо веднъж не вложат пари в огромен проект за развитие на образованието например т.е. да се инвестира в човешки ресурс?
Отново имам логичен отговор:
Защото вложените средства се връщат, но не са бърза печалба. Парите не се печелят веднага, а това е глям проблем за нашите "Градители".

Искат да изградят просперираща държава - чудесно и похвално! Само че...
Хм... Просперираща държава не се гради с магистрали и МОЛ-ове, а с образован и мислещ народ А? Май така беше?  Защото един образован народ ще работи по-усърдно, ще има повече специалисти и мозъци, ще има фирми, в които ще работят не само нискоквалифицирани, а и високоспециализирани служители, а това ще осигури добро планиране на финаси, по-съвършени бизнес-планове и по-сигурни печалби. Наред с това, образованият и умен народ, ще предпочете да остане в Родината си, защото системата ще му осигури развитие и той ще е спокоен, че няма да иде на трудовата борса, след седем години обучение. Същият този умен народ ще избере и собственото си производство пред магистралата, осигуряваща бърз внос на китайските и турски боклуци! 

Образованият и умен народ се характеризира и с позиция! Чел е достатъчно история, помни минали грешки и преценява бъдеще и настояще! Това онтово е проблем за "Градителите"... Той може дори да е опасен за такива Градители, защото много бързо, ще установи лъжите и още по-бързо ще срине съграденото с крадени пари!

И да се върнем на темата с нашите Градители - ако българина наисна беше толкова умен и образован, колкото си мислех, НИКОГА НЯМАШЕ ДА ГИ ТЪРПИ ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ!
НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ, ЗАЩОТО ИСТОРИЯТА ГИ ПОМНИ В ДРУГИ ДРЕХИ!!!
А колкото до Илия - той поне си признава, че Ирина не е залък за неговата уста и някъде из България може би продължава да си строи килията!

Весела и спокойна вечер на всички!






Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lidislidis - Здрасти, Микино!
25.10.2011 17:03
Подкрепям всяка написана истина в поста ти за" градителите", но след резултатите от тези избори , не знам защо получавам асоциация и ми иде на ум една друга песен- "Продават се мамо белите манастири"...като гръцките...и то скоро.
цитирай
2. turb04 - Весела и на теб, Мишке и не се нерви - ...
25.10.2011 17:03
Весела и на теб, Мишке и не се нерви - имаш по-важна и най-вече интересна задачка за януари :)
цитирай
3. hamstera - :)
25.10.2011 17:04
Право в десятката!!! ЕВАЛА!!! Само ще добавя за надграждането - надграждат собствените си банкови сметки и кражбите на предишните!
Поздрави от Търново!
цитирай
4. mikino - Весела и на теб, Мишке и не се нерви - ...
25.10.2011 17:09
turb04 написа:
Весела и на теб, Мишке и не се нерви - имаш по-важна и най-вече интересна задачка за януари :)

Благодарение на Градителите и тяхното желание да гледат чалга вместо параклис на Антарктида, може и да не стане!
цитирай
5. mikino - Подкрепям всяка написана истина в ...
25.10.2011 17:15
lidislidis написа:
Подкрепям всяка написана истина в поста ти за" градителите", но след резултатите от тези избори , не знам защо получавам асоциация и ми иде на ум една друга песен- "Продават се мамо белите манастири"...като гръцките...и то скоро.

Ами бих подкрепила! С две ръце!
цитирай
6. mikino - Право в десятката!!! ЕВАЛА!!! Само ...
25.10.2011 17:31
hamstera написа:
Право в десятката!!! ЕВАЛА!!! Само ще добавя за надграждането - надграждат собствените си банкови сметки и кражбите на предишните!
Поздрави от Търново!

Дам, всъщност си много прав - надграждат собствените си авоари!
Софийското поле също ви праща много поздрави и ви чакаме да ви изпратим!
цитирай
7. bigbro - Привет!
25.10.2011 20:17
Твърдение на управляващите: Всичко в държавата е прозрачно и честно, ония крадяха, ние не!
- Защо ли тогава има такова невиждано търсене и купуване на гласове...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992911
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930