Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2013 12:28 - Как се заличават морални ценности?
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4473 Коментари: 6 Гласове:
17

Последна промяна: 04.06.2013 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

От известно време се замислям върху един въпрос: Какъв е най-лесният начин,  да бъдат заличени нечии човешки ценности и как той, да бъде принуден да морално деградира?

Защо си задавам такъв въпрос? Причината е известна на всички – повсеместната унилост и липса на всякакъв морал. Ето няколко прости метода, с които можете да съсипете нечий морал:

·         Потокът  от информация към него трябва да бъде достатъчно голям и пълен с повърхностни и несъществени неща. Информацията трябва да бъде такава, че да не се налага да мисли и да си прави някакви съждения. Пример и съвет: пуснете телевизора и отделете по една минута за всяка поредна програма и вижте какво се предлага там.

·         Когато му предлагате възможност за усъвършенстване, предложението трябва да остане само на думи и не трябва да му давате възможност да се интересува или ако го прави, отлагайте във времето. Пример и съвет: предложете му по-висока длъжност или заплащане, ако сте работодател и дайте да се разбере, че ще е достатъчно трудно постигането на подобна цел. Не му разрешавайте да стига до високо ниво на образование, защото рискувате да загубите неговата подчиненост.

·         Обстоятелствата около този човек трябва да бъдат определени само от материалното. Единствената му цел, трябва да бъде достатъчно елементарна, достигаща само до материалното и то също да бъде достатъчно малко, за да го кара да да търси повече, но пак от материята. Пример и съвет: С колкото по-малко средства го оставите да живее, той толкова повече ще търси начини да запълни липсата и няма да има време да си мисли да други неща.

·         Заложете на ниското – от време на време показвайте „кокала“, за да го вижда и да остане с впечатлението, че това е „светлото му бъдеще“. Като гладно бездомно куче той ще ходи след вас, ще изпълнява всичко каквото му кажете, надявайки се да получи „възнаграждение“.

·         Спирайте всеки опит за връщане към миналото, само му напомняйте за грешките, без да го оставяте да ги анализира. Напомняйте му за дребните материални придобивки и ги представяйте като големи постижения и дори можете да му кажете да се радва и на малкото и че има и хора в доста по-лошо положение.

·         Ако случайно се окаже малко по-интелигентен и започне да протестира, отново покажете „кокала“ и се опитайте да му предложите други приятни занимания, като например гледане на шоу. Ако това не го успокои, просто го заплашете, че му  отнемете заслужената „награда”.

·         Още един приятен начин да накарате човек да забрави за ценностите си, е да му дадете „отговорности и привилегии“. Пример и съвет: дайте му вещ и му кажете, че пазенето й е най-голямата отговорност за вас, а той е единствения, който има привилегията да я пази.

·         Единствените му „привилегии“ да бъдат елементарните човешки нужди, които са необходимост, но той в никакъв случай не трябва да узнава за това.

Ако спазвате тези стъпки, след известно време ще забележите как човекът е започнал да мисли еднопосочно, разхвърляно и ще бъдете учудени от неговото послушание, въпреки тромоза, който сте му приложили... На същия ще му бъде страшно трудно се обедини с други като него – той просто е загубил чувството за съпричастност.

Този постинг е препратка за мислене и към останалите, които ще прочетат това... Горенаписаните изречения са отговора на въпроса: „Защо стигнахме до тук?“!






Гласувай:
17



1. stoineff - Описала
04.06.2013 16:26
си живота в България.. дали е нарочно ? :) Когато има самосъзнание, дух, морал, традиции... човекът и съшноста могат да се запазят и 500 години .., когато обаче е пълно с деграданти, липса на ценности и криворазбрани морални стойности... получаваме 23 - годишен продукт ... на криворазбараната свобода..
цитирай
2. mikino - си живота в България. . дали е нар...
04.06.2013 17:09
stoineff написа:
си живота в България.. дали е нарочно ? :) Когато има самосъзнание, дух, морал, традиции... човекът и съшноста могат да се запазят и 500 години .., когато обаче е пълно с деграданти, липса на ценности и криворазбрани морални стойности... получаваме 23 - годишен продукт ... на криворазбараната свобода..

Да, напълно умишлено го направих, защото не съм убедена, че не всеки осъзнава на какво е подложен, колко е манипулиран и как е превърнат в амеба... Неприятно ми е, но предпочитам да го кажа... Ако поне един, който е прочел това се е осъзнал, пак ще съм постигнала нещо...
цитирай
3. bigbro - Май ТИМовете с "ON AIR"- ...
04.06.2013 17:38
Май ТИМовете с "ON AIR"- тв са най свястни
цитирай
4. axlaxl - Опитвам се да не се замислям много в ...
04.06.2013 18:55
Опитвам се да не се замислям много в последно време, нямам излишни нерви:)
цитирай
5. batogo - !!!:)))
05.06.2013 08:16
Перфектно! Показала си детайлно методиката на зомбиране, превръщаща хората в бездуховна, аморфна маса. Полезен постинг, поздравления!
цитирай
6. mikino - Перфектно! Показала си детайлно ...
05.06.2013 08:48
batogo написа:
Перфектно! Показала си детайлно методиката на зомбиране, превръщаща хората в бездуховна, аморфна маса. Полезен постинг, поздравления!
Много благодаря!
цитирай
7. mikino - Май ТИМовете с "ON AIR"- ...
05.06.2013 08:52
bigbro написа:
Май ТИМовете с "ON AIR"- тв са най свястни

Честно казано съм скептична към всичките ХАХАХАХАХА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992704
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930