Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 12:25 - Размислите на един ЛУМПЕН
Автор: mikino Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5561 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въздържах се да пиша.. В началото се въздържах да ходя и на протести, докато не ми дойдоха в повече изпълненията на всички парламентаристи, ако мога изобщо да ги нарека така... Притеснявах се и от факта, дали протеста не е иницииран от партията, която така и не изпълни исканията на хората от февруарските вълнения... Всички знаем коя е... Днес обаче словото напира и иска да излиза, и не мога да го удържа...

Започвам от момента, в който за пръв път се събраха много хора и поискаха съвсем основателно преразглеждане на цените на тока. Тогава исканията започнаха да се увеличават и да придобиват радикален характер. Неминуемо се стигна и до пъвите желания за смяна на системата. Защо?

От 23 години насам се въртят едни и същи физиономии, сменяйки цветната си окраска. Същите някак странно започнаха да дебелеят и да се сдобиват с хубави къщичики, автомобилчета и т.н. материални неща. Как стана това питам?

Оказа се, че пак същите от 23 години са изградили прекрасни отношения с крупния „бизнес“, който също по необичаен начин се разрастна до степен приличаща на пипала на октопод. Пипалцата излязоха и извън границите на България като привлякоха чуждестранни инвестиции, които уж били положителен знак и в полза на България. Уви, май не е така... Една от най-крупните инвестиции оставя в държавата само 1% от добива на злато... Втора крупна инвестиция източва парите от българската енергетика... И така, ако продължа няма да ни стигне нито времето, нито мястото да се изброят всичките и стигам до подарените гори на България и тяхното изсичане с цел да се прави туризъм... Абсурдно е нали?

Дойдоха избори и хората решиха да си останат в къщи... Това даде възможност на управленците ни да започнат компроманта война едни срещу други и лекинко да забравят за истинските проблеми: драстично намаляване на българското население поради бедност, емиграция, безработица, ниски доходи и какво ли още не, които витаят от 20тина години... Тази тенденция продължава и до днес, поддържана от настоящите управници...

Сега, докато българският народ „крещи“ по площадите и иска тотална смяна на системата, едни „лидери“ се държат непристойно и невъзпитано, удряйки журналисти, подклаждайки „феновете си“ към агресия, други са решили да мълчат, наблюдавайки шоуто, трети се опитват да яхнат протестите и да се облажат, представяйки се като жертви на заговори... И като за капак се приемат промени в учебните програми /приети още при предното правителство със съгласието на учители/, отменящи най-истинските и ценни стихове и литературни произведения...

Къде е изхода? Въпреки единното обикаляне по улиците, във вътрешността на протеста има разединение – едни искат само оставката на правителството, други искат смяна на системата, трети предлагат промени в избирателния кодекс.

Истината и мнението на ЛУМПЕНА:

В интернет пространстово излязоха доста интересни идеи от други лумпени, за промени в избирателния кодекс, които биха отсекли главите на ламята или пипалцата на октопода... Тези промени обаче изискват работещо НС, което душа ще даде само и само да не ги приеме, защото „Гарван, гарвану око не вади“. Единственият вариант остава натиска от страна на хората по улиците... Приемайки новия кодекс – дай Боже, лумпена смята, че има светлина в тунела. Защото в политиката ще могат да влязат напълно нови неоцветени лица – онези, които останаха в България, които въпреки трудностите продъжват да вярват, че със знанията си могат да променят изцяло доегашното статукво, което между другото не е от 23 години, а началото му бе поставено още през 1944-та...

Лумпенът от интеренет се моли на Бог, да помогне на българският народ да се осъзнае, да учи историята си и да не забравя онези велики думи, на един велик Човек, останал в историята и в сърцата ни, като онзи, който даде живота си заради нас:

„Братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност.
Целта ни в Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност. Ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас заедно за живот и свобода човешка.“

Приятен и спокоен ден! ЧЕТЕТЕ МИСЛЕТЕ!

Автор: Интернет ЛУМПЕН





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Много точно е описано всичко. тр...
21.06.2013 15:03
Много точно е описано всичко. трябва да се приеме нов изборен кодекс, иначе смяната на едно правителство с друго се видя, че не доведе до нищо по-различно, стана даже по-зле.
цитирай
2. cefules - С мен пък е обратното. Първият ден ...
21.06.2013 18:01
С мен пък е обратното. Първият ден бях съпричастен на протестите, после...разколебан бях в резултата им и споделящ исканията и недоволството на повечето от протестиращите, но несигурен в резултата, въпреки това дори заради самата солидарност бих подкрепил протестите, но след като няколко дни поред, неведнъж, а навярно сто пъти, с различни думи, от различни медии чувах, чувах, чувах, че протестиращите били "различни" от миналия протест, че тези били "красиви, млади, интелигентни и материално сигурни представители на средната класа" за разлика от онези "предишните", въпреки, че видях добре в хронологията на фейса си, колко много лица се повтарят в двата протеста, разбрах, че тези протести не са за мен. Може да съм грозен, стар, тъп и социално паднал, но няма да подкрепя една идея, според която гладния протестира за бита си, а само сития може да протестира за свободата си. Това според мен е по-нагло и абсурдно дори от наглото и абсурдно назначение на Пеевски, а днес, както се разбира и на друг гангстер. Извинявай, че го написах. Не издържах, повече няма. За мен не си лумпен. Никой не е. И не съм съгласен с погазването на ничии чест и достойнство, макар, аз да нямам право на такива.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Права си, а
22.06.2013 14:00
доказателство, че в зимно-пролетните протести са участвали също интелигентни хора ти предоставям два мои фоторепортажа от тези събития в София:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/politika/2013/02/24/decata-rodeni-po-vremeto-na-bezkrainiia-prehod-ne-vi-viarvat.1057338

и
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/03/04/treti-mart-opit-za-fotoreportaj.1060530

цитирай
4. djgator - КОЛЕЖКЕ
24.06.2013 17:50
Всички се хванахме на този стар, като света номер, но е за добро. Поздрави :)
цитирай
5. demograph - И аз съм лумпен. И мисля като теб..
28.10.2013 22:12
Поздрав!
цитирай
6. demograph - Вземам си думите назад
28.10.2013 22:53
Работещо народно събрание....Нито е работещо защото в него няма работници, а само крадци. Нито е Народно, защото народът не ги е избрал - те направиха държавен преврат с помоща на съдебната система и агентурата си. Подмениха и вота на избирателите и фалишифицираха резултатите/както на всички избори до сега.
Огромна заблуда е да се повярва в подобни внушения. Тезата "нужно ни е работещо Народно събрание" бе първата защитна пропагандна реакция на мафията срещу протеста на измамените.. Повтарянето и не е признак за задълбочено познаване на действителността у нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2984848
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031