Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2010 10:11 - LIVE: Scorpions - "Still loving you" and "Wind of change" in Sofia
Автор: mikino Категория: Музика   
Прочетен: 2893 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 26.10.2010 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
vbox7.com/play:9b822fcb


Oколо 15 000 зрители дойдоха на прощалния концерт на Scorpions, който се състоя вчера на стадион "Академик". Легендарната германска група се сбогува с българската публика като изпълни най-емблематичните си песни. Шоуто мина под знака на личния празник на китариста Матиас Ябс, който вчера отпразнува рождения си ден.

Дори дъждът и лошото време, които съпътстваха концерта на Scorpions, не попречиха на феновете да подскачат в ритъм с любимата си група. Шоуто започна малко преди 20.00 ч. с група "Ахат", които заедно с публиката честитиха рождения ден на китариста Матиас Ябс.

Един час по-късно на сцената излязоха и самите виновници за музикалното събитие. Пред българската публика те изпълниха най-динамичните парчета на групата, но не пропуснаха и любимите балади на публиката като "Wind of Change" и "Holiday".

В самия край на концерта сред бурните аплодисменти на публиката, Scorpions излязоха на бис, увити в българското знаме, хвърлено от фен на сцената. Последните песни, с които легендите си взеха сбогом с публиката у нас бяха "Still loving you" и "Rock you like hurricane".

Wind of change:
www.vbox7.com/play:1c7086d2


Много кал, дъжд (въпреки уверенията на синоптиците), смях и викове увенчаха последното шоу на Скорпионите в България. Близо 20 000 души от всички възрасти се събраха на стадион Академика?, за да изпратят рок легендите, които включиха България във финалното си турне.

Това наистина е тъжно, тъй като Клаус Майне изобщо не прилича на човек, който се е уморил да пее. Гласът му не трепна на нито една песен и звучеше така, както и когато си го слушаме на запис. Определено имаше защо да чакаме възстановяването му (първоначалната дата за концерта беше сменена, поради заболяване на Майне – бел.ред) За първи път от доста концерти на сам проблеми със звука почти нямаше и това ни позволи да се насладим на наистина хубавите песни, без да трябва да гадаем, какво точно звучи в момента.

Като цяло организаторите се бяха справили добре, като изключим неясното означение на „фен зона” и „терен” и изключително грубата и непрофесионална охрана, която бяха наели. Всичко това беше простено веднага след първите акорди на „Sting in the tail”, с която германците откриха. Последвалите „Make It Real”, „The Zoo” и „Loving You Sunday Morning” вдигнаха градуса и постоплиха вече мократа публика. Добри светлинни ефекти и впечатляваща видео стена се грижеха за добрата видимост дори на най-отдалечената част от стадиона.

Самите  Scorpions бяха видимо доволни от това, което се случва, защото усмивките не паднаха от лицата им. Вероятно за това заслуга имаше и рожденния ден на Матиас Ябс, който публиката неколкократно поздрави с изпълнение на Happy Birthday. Лично за мен черешката на вечерта беше дръм солото „Kottak Attack” и то не толкова заради уменията на барабаниста, които по никакъв начин не оспорвам, а заради видеото което „вървеше” на стената. Безкрайно забавно.  На края на „представлението си”, музикантът изрева „Sofiaaaa” и се обърна с гръб, където публиката добре можеше да види надписа на фанелката “You kick ass”. Това разбира се беше придружено с бурни аплодисменти и викове и настроението стигна своя предел.

Клаус Майне не спря да хвърля на публиката палки, перца и всевъзможни атрибути, като позволи на много хора от фен зоната да занесат у дома късче спомен от този последен концерт. Когато зазвуча „Big city nights” на видео стената се изписа София и това отново взриви стадиона. Не можем да отречем, че Скорпионите доста се бяха постарали да погалят българите на национално ниво и това определено се хареса на всички.

Така неусетно измина час и половина. Бисът започна с лиричното “Still loving you”, което Академик се постара да изпее в най-малките детайли, а последващата “Rock you like a hurricane” помете като за последно екзалтираната тълпа. Така с лека тежест в сърцето и същевременно с усмивка на уста феновете на рок машината започнаха да се разотиват. Дойде краят на една ера, много сантиментална за Бългрия и белязана от „Вятъра на промяната” (Wind of change”).

Но кой знае...рокаджия мирен не стои. Току виж след някоя и друга година станем свидетели на следващ „последен” концерт.
Източник:mp3.dnes.bg/news/2010/10/26/Posledno_uzhilvane_ot_Scorpions.6927



Тагове:   Sofia,   live,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hristo27 - Завиждам ти, че беше наживо с тях!
26.10.2010 10:57
Завиждам ти, че беше наживо с тях!
цитирай
2. mikino - Завиждам ти, че беше наживо с тях...
26.10.2010 11:00
hristo27 написа:
Завиждам ти, че беше наживо с тях!

Концертът беше невероятен!!! За пореден път тези хора показаха, че имат огромна енергия и заряда, с който пеят действа някъде дълбоко в сърцето!
Времето беше лошо, но си заслужаваше!
цитирай
3. yotovava - Велики!
26.10.2010 11:29
Много хубави песни сътвориха.

Поздрав
Валя
цитирай
4. анонимен - Пълна излагация !
26.10.2010 12:23
Изключително разочарована съм от концерта. ОРганизацията беше под всякаква критика, а за т. нар. "стадион"- просто няма да коментирам. Както се изрази една жена на опашката до мен: това става само за разхождане на кучета.

Песните, които пяха Скорпиънс, бяха толкова монотонни, само жици- все едно не бяха те. Доказателство за разочарованието на хората беше и това, че малко по мало започнаха да се изнасят от стадиона.
Не знам мениджърите на групата толкова ли не се интересуват какво очаква да чуе една публика ?! Хората не бяха на концерт, за да слушат жалките опити на дядовците да се правят на метъли... всеки очакваше да чуе песните, с които помним Скорпиънс... и с които ЩЕ ги запомним, при положение че прекратяват концертна дейност.

Честно казано, това за мен бяха най-грешно похарчените 50 лева досега...
цитирай
5. mikino - 4. анонимен - Пълна излагация !
26.10.2010 12:34
Не искам да коментирам избора на стадион, от страна на организаторите, защото наистина беше под всякаква критика, НО за самите скорпиони не мога да кажа нищо лошо - ТЕ БЯХА ЧУДЕСНИ, КАКТО ВИНАГИ!
Класификацията "дядовци" ако обичаш си я запази за някой чалга-форум!!! Защото същите "дядовци" са 40 години на сцената и голяма част от парчетата им все още са по първите места на световните класации! Когато някоя проститутка от т.нар. поп-фолк достигне това ниво, тогава имате право да говорите по този начин!!! ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че това е едно от малкото такива мнения, което ще оставя в този блог и всички останали класификации от този род ще бъдат трити!!!
За тези които обичат тази група - мили приятели, нека им благодарим, за това, че ни уважиха и София стана част от последното им турне!
цитирай
6. kaprizna - ...
26.10.2010 13:17
Поздравления за постинга!
Да живеят Scorpions!
цитирай
7. анонимен - нещо като концерт
26.10.2010 15:47
Много съм разочарована. Аторката може би и се е искало да присъства на описаното от нея, но действително съсвем не беше така. Ужасно озвучаване, не добре подбран репертоар, организация под всякаква критика. Съжелявам за похарчените 65 лв.
цитирай
8. mikino - Много съм разочарована. Аторката ...
26.10.2010 16:15
анонимен написа:
Много съм разочарована. Аторката може би и се е искало да присъства на описаното от нея, но действително съсвем не беше така. Ужасно озвучаване, не добре подбран репертоар, организация под всякаква критика. Съжелявам за похарчените 65 лв.

Хайде направи ти концерт тогава, като толкова много знаеш по тоя въпрос! Песните бяха добре подбрани, за малкото време, което имаха в София!
Аз НЕ съжалявам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2993015
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930