Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 17:58 - Погубват Витоша заради пари!
Автор: mikino Категория: Новини   
Прочетен: 3533 Коментари: 11 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Искам да се извиня за копи-пейста, но това което чета хич не ми харесва!


http://www.dnes.bg/sofia/2010/05/12/kakvo-shte-se-sluchi-s-vitosha-ako-se-realizira-ski-zona-aleko.90857

Изключително обезпокоителни са резултатите от доклада от предварителната оценка за очакваното въздействие върху горите и земите от горския фонд на територията на Природен парк Витоша, върху антропогенното натоварване, ерозията, както и върху защитените местообитания в парка, съобщиха от Коалиция "За да остане природа в България".

Предварителната оценка е направена през м. март т. г. от „ПИ ДИ ЕМ Сървисис” ООД по поръчка на Дирекцията на Природен парк Витоша.

Какво могат да очакват милионите посетители на най-стария български парк при евентуална реализация на горния проект, сочат данните от направените от „ПИ ДИ ЕМ Сървисис” ООД заключения:

• 33 490 бр. изсечени дървета;
• 1 650 дка новозастроени площи от територията на Природен парк Витоша;
• 270 дка засегнати вододайни зони;
• 325 дка изсечени гори;
• 1 380 дка засегнати Натура 2000 местообитания;
• 166 дка застроени с писти и лифтове морени.

По отношение на очакваното антропогенно натоварване, ерозията и увреждането на защитени местообитания, заключението на предварителната оценка е, че реализирането на проекта ще причини необратими увреждания върху биологичното разнообразие и ландшафта в района на център „Алеко”.

Анализът на предвидените в проекта трасета за някои писти и лифтове, проектирани по границите на резерватите „Торфено бранище” и „Бистришко бранище” показва, че изграждането им би имало пряко негативно въздействие и върху самите резервати.

За Специализирания подробен устройствен план за туристическа и ски зона „Алеко” инвеститорът „Витоша ски” АД не е представил в ДПП Витоша проектна документация.

Поради този факт оценката е извършена на база косвена и непълна информация и оценителите считат, че реалното негативно въздействие от реализацията на плана ще бъде по-значимо, отколкото показват резултатите от анализите, казват еколозите.
 
Първо да отбележа, че по цял свят, хората се опитват да запазят горите си, а ние ги проваляме! Природен Парк Витоша е зеленият дроб на София и околността! И без това, днес също могат да се видят зарязани консервени кутии и кофички....
Ще направят машина за пари от тази планина, а ние ще забравим за спокойни и приятни места като Дендрариума!
Съгласни ли сте с това?????
АЗ НЕ СЪМ И ТЪРСЯ УСИЛЕНО НЯКОЙ, КОЙТО ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ВИТОША, ЗАЩОТО ИСКАМ ДА СЕ ВКЛЮЧА!!!!
Ако някой от Вас мили блогари има информация - пишете!




Тагове:   Витоша,


Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Миленче,
12.05.2010 18:08
Отекчена съм до смърт от реалността , в която съм осъдена да живея! Трябва ми време да се съвзема! Много ми дойде! новините валят отвсякъде! И се чудя!
НЕ ИМ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ВЪРШАТ ЗЛОДЕЯНИЯ? ДОКОГА!
Привет за теб , момиче!
цитирай
2. анонимен - Българина отдавна се е отчаял, с...
13.05.2010 13:11
Българина отдавна се е отчаял,страшна апатия,първосигнални реакции свързани с долни инстинкти. 14 годишни момичета си правят силиконови устни, български "Елит" съставен от неграмотни хора, цензурирани новини по българските медии.Дрогирани убиици, които получават по 2-3 години пробация (ако получат нещо въобще) от нашите съдилища. Нарко-дилъри и полицай седят на една маса и си разказват вицове, бесен кьочек се чува от паркиралия наблизо луксозен автомобил. Всичките правителства от 1990 насам съставени от хора отгледани в ДС-инкубатора,защищаващи всякакви интереси освен българските. За еничарският "бизнес елит" да не говорим. Да си спомняте някога в нашата демократична държавица да е правен Референдум за нещо? Аз не.Гледам по форумите интелигентни хора, виждат нещата в дълбочина, питат "ДО КОГА?".....
и до там.... Преди време ни обучаваха да мразим всичките си съседи най-вече гърците но вижте какво правият те когато не са съгласни и не става въпрос дали са прави, защото това значи Демокрацията- власт на народа. Ние си избираме едни и същи хора, които ни разиграват сценки от лошо режисирани "Риалитита".
Дано се събудим и с всяка форма на протест покажем че не сме съгласни.
цитирай
3. анонимен - скиор
13.05.2010 13:44
пиши си скъпа, аз се радвам че след няколко години ще има още писти. То трябваше да стане още преди 4-5 години, но заради разни "разбирачи" като вас се забавиха работите - но сега се вижда кой ще спечели битката :)
цитирай
4. анонимен - писна ми..
13.05.2010 14:47
Ейййййй....писна ми от скиорчета-"разбирачи"!
Все едно няма къде да карате да му се незнае!
Дайте да изсечем всичко, за да можете направо от Витоша със ските и на работа да ходите!
цитирай
5. анонимен - BALKANISTI ot vsi4ki partii obediniavaite se, BG skora ste se prevyrne v PUSTA plna s mangali
13.05.2010 15:13
ako beh Boiko Borisov steh da kaza " a zasto myl4ese kogato onistojavali TKZSetata?
Demagogiata na vseki upravliavast prozira nai vece kogato o4evadni idiotstini pronizvat prirodni bogatstva, kulturni nasledstava i ikonomi4eski strukturi.

ako Kostov unistozi avio kompania BALKAN, to na Borisov se pada da unistoji celiat BALKAN
цитирай
6. анонимен - Престъпници! И най-нагло лъжат, че ...
13.05.2010 17:08
Престъпници! И най-нагло лъжат, че проектът нямало да навреди на природата! Дори машина за пари няма да бъде, защото виж какво стана по морето - сега който може, ходи на море в Турция или Гърция, защото нашето море го направиха на помийна яма с бетонни кенефи. Същото искат да направят на Витоша! Лошото е, че всички са в кюпа и няма към кого да се обърнеш, който да не е замесен. Гнусна мафиотска история.
цитирай
7. анонимен - да така. на почивка вече само в Ту...
13.05.2010 18:21
да така. на почивка вече само в Турция или Гърция . Аман от нашате кенефи.
цитирай
8. анонимен - кампания
14.05.2010 00:17
Здравей Милена,

Попаднах случайно на блога ти. Може би тази подписка търсиш:

http://forthenature.org/petitions/7
цитирай
9. mikino - скиор
14.05.2010 09:14
анонимен написа:
пиши си скъпа, аз се радвам че след няколко години ще има още писти. То трябваше да стане още преди 4-5 години, но заради разни "разбирачи" като вас се забавиха работите - но сега се вижда кой ще спечели битката :)

Като толкова ти се карат ски - кеф ти Банско, кеф ти Боровец, а като ти чета коментара, сигурно можеш да си позволиш и Швейцария! Така, че хайде взимай ските и отвиай там! Писна ми от печалбарски първенюта като Вас! Провалихте Рила, сега гледате към Витоша!
цитирай
10. mikino - :)
14.05.2010 09:14
анонимен написа:
Здравей Милена,
Попаднах случайно на блога ти. Може би тази подписка търсиш:
http://forthenature.org/petitions/7

Сърдечно благодаря!!!
цитирай
11. анонимен - 29 май е денят на природните паркове
25.05.2010 10:40
На 29 - в деня на природните паркове - отиваме да чистим горе. Според мен това е добра форма на протест и заявка, че искаме да си опазим парка от посегателство. Странно ми е обаче че Туристическият съюз мълчи. Те дават ли си сметка, че ще се унищожи пейзажът на най-знаковата местност в най-стария парк на Балканите? Нали преди 115 години туризмът е основан именно там, на Черни връх, и именно от възхищение пред "тая гиздава планина", както я нарича самият Алеко? Имам чувството, че вече традициите ни са само едни кухи фрази и сме се превърнали в стадо безродници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2992408
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930