Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2010 11:34 - Жив е в сърцата ни...
Автор: mikino Категория: Новини   
Прочетен: 1889 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 25.06.2010 11:43


image               Приблизително 31,1 млн. души в САЩ, а над 2 млрд. по света, са гледали по телевизията траурната церемония, а милиони други са гледали видеозаписи от нея на компютрите си, пресметнаха експертите от компанията "Нилсън мидиа рисърч", която се занимава с мониторинг и изследване на световните средства за масова информация. Това е с няколко милиона повече от зрителската аудитория на финала на кончленаса „Американ айдъл". Прощаването с Краля на поп музиката можеше да се види на живо и в 88 кина в 31 щата на Америка.

Макар и да отстъпва малко по брой зрители траурната церемония е съпоставима с интереса към погребението на принцеса Даяна в Лондон през 1997 г., гледано от 33,2 млн. души в САЩ.

Тялото на Майкъл Джексън беше изложено в "Стейпълс център", където за поклонението му се събраха близо 20 хил. души. При внасянето на ковчега госпел хор пя "Няма повече да плачем, скоро ще видим Краля, Алелуя", а множеството избухна в аплодисменти. Цялата зала бе притихнала, когато на сцената се появи пастор Лушъс Смит. Хората, които обичаме, не умират, каза той. С разтреперан глас Марая Кери в дует с Трей Лорънс изпълни хита на „Джаксън файв" от 1970 г. I"ll Be There (Ще бъда там).  Малко по-рано приключи частната церемония на гробището "Форест Лаун", на която семейството и най-близките приятели на Джако се простиха с тялото му. Си Ен Ен показа кадри от изнасянето на позлатения ковчег на Джако, покрит червени цветя, от параклиса на гробището. Според телевизията атмосферата във и около залата преди поклонението е била спокойна, почти празнична. Хората търпеливо са изчаквали реда си, разговаряйки, снимайки се и пеейки песни на Майкъл Джаксън.  На церемонията имаше речи и изпълнения от едни от най-известните съвременни певци, сред които Марая Кери и Ъшър, Стиви Уондър, Лайънъл Ричи и много други знаменитости.

             Майката на поп легендата Майкъл Джексън - Катрин, временно ще има правото да се разпорежда с част от имуществото на починалия на 25 юни певец, предаде Франс прес. Тя получи и попечителството над трите деца на звездата и ще се грижи за тях до насроченото за 3 август дело на Върховния съд на Лос Анджелис за опеката над двете момчета и дъщерята на Майкъл Джексън. Съдът уважи молбата на 79-годишната Катрин Джексън да се грижи за децата и да може се разпорежда с предмети, които са били лична собственост на покойния й син. Принс Майкъл Джуниър (12 г.), година по-малката Парис Майкъл Катрин и седемгодишният Принс Майкъл Втори са при баба си още от момента, в който стана ясно, че Кралят на попа е мъртъв.

Очертава се тежка съдебна битка за попечителството с биологичната майка на двете по-големи деца – медицинската сестра Деби Роу, за която Майкъл Джексън бе женен за кратко. Тя обаче се отказа от родителските си права, за    което според медийни публикации е получила от певеца над 8 млн. долара. Децата й я познават слабо. Жената, износила последното дете, така и остава в тайна.

Катрин Джаксън ще получи хиляди негови вещи, подготвени за търг, който след смъртта на певеца бе отменен.

Най-малкият син на Краля на попа Майкъл Джескън не разбира, че баща му е мъртъв, пише Contactmusic. Принс Майкъл Втори бил убеден, че татко му е на почивка и непрекъснато разпиовал хората около себе си кога ще се върне баща му. Той останал изключително объркан от церемонията на погребението на Джексън.

"За мен е очевидно, че Бланкът, както още наричат момчето, не осъзнава какво се е случило с баща му. Дори на церемонията в "Стейпъл център" той ме питаше непрекъснато къде е татко му и дали не е на почивка. Детето просто не може да приеме смъртта на Майкъл, а когато го гледам как страда това разбива сърцето ми", споделя кръстника на трите деца на Джексън пред сп. "Hello".

Семейството на неочаквано починалия на 50-годишна възраст музикант твърди, че той не е оставил завещания. Според други информации адвокат на Джексън разполага с неговата последна воля, която може да представи на съда до няколко дни.

Според “Уолстрийт Джърнъл“ документ от 2002 г., за който се счита, че е последното от поредица завещания, съставяни от Майкъл Джексън, не упоменава бащата Джо Джаксън сред наследниците. Като такива били посочени майката Катрин и трите деца, известна сума била предоставена и на благотворителни организации.

Ако обаче такова завещание не излезе наяве, трите деца на звездата ще са наследници на богатство, чийто размер не е ясен след поредицата дела, водени срещу поп иконата.image

Поредицата от 50 концерта, които трябваше да са триумфалното и финално завръщане на Краля на попа на сцена, се сочи от негови близки като основната причина за смъртта на Джако. Според хора от обкръжението на певеца той е бил ужасен от евентуален свой провал.

Фактически, заради генетично заболяване на белите дробове, Майкъл Джексън е нямал глас, за да издържи турнето. Въпреки твърденията на продуцентите му, че е бил в изключително добра физическа форма по време на репетициите, други източници посочват, че танците го затруднявали. Комбинацията от двата проблема била причина да взема огромни количества медикаменти, които според една от версиите са довели до смъртта му.
image

Междувременно опитите за изкарване на солидна печалба на гърба на починалата поп икона продължават. Твърди се, че седмици преди смъртта си Джако е записвал видео клип, чието издаване вече се очаква с нетърпение. Музикални компании започнаха да преиздават негови албуми след отбелязаните рекордни продажби, за да задоволят носталгията по починалия поп идол. Набелязани за пазара са и парчета, които досега не са били включвани в издавани подборки. Тениски и други артикули с лика на Майкъл Джексън започнаха да излизат отново на пазара и истерията по него започва да наподобява времето от преди 20 години. Въпреки всичко, Катрин Джексън изрази надеждата, че светът ще продължи да си спомня за певеца. Кралят на попа напусна този свят на 25 юни 2009 г. - една седмица преди планираното му завръщане на сцената с концерти в Лондон. Градът, където Майкъл Джексън е прекарал детството си, организира бдение в дома на певеца за годишнината от смъртта му, съобщи "Асошиейтед прес". На него ще присъстват майка му и дъщерята на брат му Ранди Женвиев Джексън.

Кметът на град Гари Руди Клей каза, че очаква да пристигнат хиляди фенове на Майкъл Джексън. Освен бдението съссвещи са предвидени изпълнения на песните на Краля на попа и речи.

Майката на Майкъл Джексън се е погрижила къщата да бъде обновена за годишнината. Домът и адресът й са известни още от албума "2300 Jackson Street", издаден през 1989 г. Семейството се нанася в нея след успеха на първия албум на "Джексън 5". Град Гари се намира на 48 км югоизточно от Чикаго. Катрин Джексън даде благословията си и за концерт впамет на Майкъл Джексън, който ще се състои в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс. Тя благодари на организатора за усилията му и призна, че е поласкана, че фенове на певеца от цял свят се стичат, за да му отдадат почит. В концерта ще участват "Чи-Лайтс" и Женвиев Джексън.
image

За годишнината от смъртта на певеца гробището Форест лоун по изключение ще отвори врати за фенове, съобщи "Франс прес". Те обаче няма да бъдат допуснати в самия мавзолей, а само около него. Кристина Агилера, Марк Антъни, Ел Ел Кул Джей и Смоуки Робинсън ще участват в телевизионно предаване в памет на покойния Майкъл Джексън за първата годишнина от смъртта му, съобщи WENN. Телевизия Си Би Ес ще излъчи едночасово предаване в памет на покойния певец на годишнината от смъртта му. Кристина Агилера, Марк Антъни, Ел Ел Кул Джей, Смоуки Робинсън и Джеймс Морисън ще изпълнят на живо песента на Майкъл Джексън "Man in the Mirror". Кристина Агилера призна пред сп. "Ю Ес Уикли", че за нея е голяма чест да участва в шоуто. "Музиката нямаше да е това, което е, без Майкъл Джексън. Помня как се явих на конкурс за таланти в гимназията с песента "The Way You Make Me Feel" и колко голям фен бях на албума "Bad". Знам, че танцьорите ми нямаше да танцуват така, ако не беше той". Марк Антъни добави: "Изпълнител като Майкъл Джексън се появява буквално веднъж в живота. Такива хора разчупват шаблона и мисля, че има хора, които просто жертват живота си, личния си живот, за изкуството. Именно това направи Майкъл Джексън, той жертва живота си за изкуството".
image
                   Каквото и да пишат и да казват, за нас Джако си остава
image

            

You Are Not Alone

Songwriters: Kelly, Robert S.;Another day has gone, I"m still all alone

How could this be you"re not here with me
You never said goodbye, someone tell me why
Did you have to go and leave my world so cold?

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says

That you are not alone, for I am here with you
Though you"re far away, I am here to stay
But you are not alone, for I am here with you
Though we"re far apart, you"re always in my heart
But you are not alone

"Lone, "lone, why, "lone

Just the other night, I thought I heard you cry
Asking me to come and hold you in my arms
I can hear your prayers, your burdens I will bear
But first I need your hand then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says

That you are not alone, for I am here with you
Though you"re far away, I am here to stay
But you are not alone, for I am here with you
Though we"re far apart, you"re always in my heart
For you are not alone

Oh whisper three words and I"ll come runnin"
And I, and girl you know that I"ll be there, I"ll be there

You are not alone, for I am here with you
Though you"re far away, I am here to stay
You are not alone, for I am here with you
Though we"re far apart, you"re always in my heart

You are not alone, for I am here with you
(You are not alone)
(I am here with you)
Though you"re far away, I am here to stay
(Though you"re far away)
(You and me)
For you are not alone, for I am here with you
(You are always in my heart)
Though we"re far apart, you"re always in my heart


© R KELLY PUBLISHING INC;



Тагове:   НИ,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. loran - Днес сме на една вълна!
25.06.2010 11:44
Поздрави за хубавия пост!Поклон
цитирай
2. monaliza121 - Поклон пред паметта на Майкъл!
25.06.2010 11:49
"В свят, пропит с омраза, трябва да имаме смелостта да се надяваме.
В свят, пълен с гняв, трябва да имаме смелостта да утешаваме.
В свят, пълен с отчаяние, трябва да имаме смелостта да мечтаем.
В свят, пълен с недоверие, трябва да имаме смелостта да вярваме."- Джако
През целия си живот осъществяваше думите си!
цитирай
3. mikino - Той е в сърцата ни, музиката му е в ...
25.06.2010 13:52
Той е в сърцата ни, музиката му е в ушите ни а образът му е навсякъде!
цитирай
4. divna8 - Жив е...
03.07.2010 08:09
Истинският, не измисленият сценичен образ!
Поклон пред паметта му!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2984868
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031