Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 16:22 - Писмо от братушките!
Автор: mikino Категория: Новини   
Прочетен: 27148 Коментари: 51 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Правя копи-пейст, поради факта, че искам колкото се може повече хора да прочетат това: Руснаци: Бедността при българите е в главите им В България искат само пари, без да работят, пише летувал у нас руснак

"Току-що се върнахме от България. Почивахме там цялото семейство (децата са на 16 и 6 г.) от 16 август до 30 август 2010 г.". Така започва писмо на руски гражданин, представил се с инициали Denis G., до изданието Газета.ru.

"На аерогара Варна повече от 1 час (!) разтоварваха багажа ни. Самото летище е строено още по времето на СССР и е много старо. Общото усещане от България е ужасяващо. Бедност и боклуци навсякъде – по пътя от Варна до Златни пясъци, на плажа в Златни пясъци, във Варна, навсякъде! Имаш чувството, че в България боклукът никога не се събира.

Общото отношение на българите към руснаците е много добро и дружелюбно! Те помнят нашата помощ в Руско-турската освободителна война.

Бяхме настанени в 4-звезден хотел. Това е сграда на 300 метра от морето, на 8-10 минути максимум. До морето се върви надолу по стълби (47 стъпала, не ни напрягаше).

Там само закусвахме, от гледна точка на икономиите това се оказа правилното решение.

Сравняваме хотела, в който бяхме, с добрите хотели с 4 звезди в Турция и Египет.
 
Самата сграда на хотела е нова, но в хотела мениджмънтът не е добър.

В стаята, в която ни настаниха за първата нощ, имаше плесен на тавана, миришеше на мухъл (сменихме стаята, след като отнесохме проблема до мениджъра на хотела).

В повечето стаи (а ние огледахме 4 при смяната на първата) централният климатик работи лошо, при силна слънчева светлина там не може да се диша през лятото.

Ако прозорците на стаята гледат към басейна, е проблем да ги отвориш заради силната музика.

Музиката в бара на басейна работеше до 2,30 ч. през нощта, а след това започваше отново на сутринта от 7 ч.

Отнесохме този проблем до мениджъра на хотела и въпреки това всяка вечер трябваше да се обаждаме в 12 ч. на рецепцията и да припомняме да изключат музиката.

Под ваната на пода постоянно се процеждаше вода. Епизодично по наша молба поправяха това няколко пъти.

При напускането на хотела в сметката ни бяха включили 20 лева за напитки, които не сме консумирали (отнесохме проблема да мениджъра на хотела и накрая не трябваше да плащаме). Чистеха не кой знае колко добре.

Всички проблеми отнасяхме до мениджъра на хотела и те повече или по-малко се решаваха.

Закуските в хотела се ядат, но са безвкусни. Имах и стомашни проблеми, задължително трябва да си носиш ентерофурил и активен въглен.

Стигнахме до извода, че нашият хотел беше по-лош от добрите 4-звездни в Турция, Египет, по-лош от 3-звездните в Ница и по-лош от 2-3-звездните в САЩ.

За плажа: в България плажовете са отдадени на концесионери, които плътно са поставили чадъри, шезлонги. Цената за чадър е 7 лева, за шезлонг – 7 лева, за матрак – 3 лева.

Зоната, в която можеш да се настаниш безплатно, е далеч от водата и там има много хора.
 
В същото време в платената зона няма много хора. При нашия опит да сложим хавлиите си и да забием нашия чадър в платената зона при нас дойдоха двама служители на компанията концесионер на въпросната зона, които безцеремонно изхвърлиха чадъра ни. 

Предложихме им те самите да извикат полиция и да покажат съответните документи за право върху този плаж, но те не направиха това.
 
  Така ние разбрахме, че тази концесия е полукриминален бизнес.

Казахме на тези двама души, че позорят страната си, в отговор на което те ни казаха, че такива почиващи не им трябват. Курортът Златни пясъци представлява голяма пешеходна зона, на която има изключително много хора, много различни атракциони за децата, много търговци/фотографи/художници и редовно мирише на канализация. 

Там продават и варена царевица, пуканки, предлагат ти да се снимаш със змии и децата да пояздят пони – изобщо, пълен набор от удоволствия!

Плодовете в Златни пясъци са 1,5 пъти по-скъпи от тези в магазините в Москва. 

На връщане на летище Варна след преминаването на проверката всички туристи бяхме вкарани в малко помещение, където имаше много малко места да седнем с децата, като в същото време големи площи от залата за излитане мениджмънтът на аерогарата е отдал на арендатори – кафене и duty free. 

Зададохме на мениджъра на летището въпроса защо е направено това. Отговор: „Това не е мой проблем“.

Стремежът да се спечели някоя и друга стотинка за сметка на удобството на пътниците и равнодушието към всичко останало впечатляват!

На английски има дума carelessness и тя отлично описва отношението на хората в сферата на услугите в България.

Бяхме в България за първи път, тръгнахме в добро настроение, но повече никога няма да отидем там.
 
За съжаление равнодушието на служителите в хотела, на мениджъра на летището ни наведе на извода, че бедността при хората в България е в главите им.

Ценим дружелюбното отношение на българите, това са много обикновени и добри хора.

Но за разлика от турците, египтяните, които се трудят упорито, за да направят страните си по-добри и отработват парите, които туристите са донесли в тяхната страна за почивката си, в България има само желание да получиш пари, но няма желание да се работи интензивно, така че на гостите да се предостави нормално качество на почивка. За две седмици похарчихме 136 000 рубли (6800 лева). 

Не сме живели в лукс, хранехме се в кафенета средна ръка. 

 Това е може би по-малко, отколкото щяхме да похарчим в Турция, но почивката там абсолютно не ни хареса. Не препоръчваме", заключава Denis G.

Източник:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/08/rusnaci-bednostta-pri-bylgarite-e-v-glavite-im.98345

Ха саега си парвете изводите, що за "братя" са ни руснаците?!?




Тагове:   писмо,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Човекът не е глупав!
08.09.2010 18:57
Всичко е видял и отразил 1:1.
Аз даже си мисля, че дори не сме и дружелюбни към хората, които оставят тук парите си. В сравнение с Турция и Гърция - губим! От цени и отношение към почиващите.
Що се касае до израза "братя". Само кръгъл глупак може да каже, че руснаците са ни братя, но добрите отношения при взаимна изгода трябва да се изграждат с усилията и на двете страни. Обикновено добрият приятел посочва недостатъците ти. А твой проблем е дали ще се обидиш или ще направиш всичко възможно да направиш така, че да не ти е обидно от такива описания...
цитирай
2. haralanov - Бедността не е в главите ни...
08.09.2010 19:27
Който не е съгласен с мен мога да го разведа за един ден в няколко села и в една циганска махала.Бедността в България е реална!А нима не е беден всеки пенсионер вземащ месечна пенсия от 150лв.?
цитирай
3. анонимен - Те не са братя,
08.09.2010 20:16
Те са гости и много меко са описали нашата действителност. Твоите неволи в автобусите, са бял кахър, в сравнение с това, което се случва на морето. Държавата ни е кахър...
цитирай
4. анонимен - Не е излъгал нито дума.
08.09.2010 21:00
Наистина сме много мързеливи и намръщени. Навсякъде те гледат като дойна крава. Много е подтискащо наистина. Какво да направим и аз не знам. Не щем да се учим от добрите и туйто. Инат , инат и инат.
цитирай
5. анонимен - Моите уважения към Русия, но този ...
09.09.2010 00:13
Моите уважения към Русия, но този пич е леко нахален. Доказва го изречението: "Те помнят нашата помощ в Руско-турската освободителна война. "
Ако, хипотетично приемем, че самият той е човек, рискувал живота си за нашата родина, би било съвсем естествено правото да ни критикува. Но какъв е той ?! Просто един капризен турист, който е можел да отиде и в Турция и в Египет. Защо не го е направил? Сигурно в България му е по-евтино и това си казва думата. А изборът си има последствия.
цитирай
6. анонимен - СТРАНДЖАТА
09.09.2010 06:03
Хем въшльо, хем нагъл с претенции - да беше отишъл на "Лазурния бряг"...
цитирай
7. анонимен - Не може така !
09.09.2010 07:14
Не мисля, че проблемите на туристическия продукт може да опишат дейвствителността в България. Тук има един много интересен факт, който не бива да се забравя. Руснака написал тази статия е от типа туристи, които не отиват да си почиват, а да търсят конфликти и проблеми. Аз, лично се срещам ежедневно с такива депресирани типове и съм уверен, че и на луната да иде този пак нещо няма да е така. Лошото е че децата му няма да са нещо по-различно от него и жена му. Обикновено така се държат чиновници ( това са новите олигарси в Русия ) или полицаи свикнали на "особено" внимание в родината си. Не бива да се обръща внимание на такива депресирани персони и без това не са чак толкова много.
P.S. Мениджъра на летище Варна е "Фрапорт" Германия, а на хотела кой знае коя фирма, която със сигурност не е българска, което е само предположение но за 4 звезди така мисля просто. Айде със здраве и да вървят на майната си такива туристи наистина не са нужни никому ( забележете коментара за Турция в края на писмото ) !
цитирай
8. анонимен - прочетете и коментарите
09.09.2010 09:00
Това ви съветвам да направите - коментарите към написаната статия,на която е посочен линка,показват,че това мнение не се споделя масово и не само това.А на автора на блога пожелавам да коментира не едностранно нещата и да не вади заключения само от мнението на едната страна.Това са евтини дивиденти.
цитирай
9. mikino - Наистина сме много мързеливи и н...
09.09.2010 09:01
kushel написа:
Наистина сме много мързеливи и намръщени. Навсякъде те гледат като дойна крава. Много е подтискащо наистина. Какво да направим и аз не знам. Не щем да се учим от добрите и туйто. Инат , инат и инат.

Куш, не НИЕ, а тия, които мълчат и чакат да дойде някой и да ни оправи държавата!
Овце!
цитирай
10. анонимен - към автора
09.09.2010 09:03
стига изтъркани сензации
цитирай
11. анонимен - МНОГО ТОЧНО
09.09.2010 09:12
Много точно го е казал, даже ми се струва, че е спестил някои по-дребни неща. Хотелиерите нямат и бегла прадстава какво търсят почиващите. Какво предлагат? - музика (чалга) до никое време, лоша храна, претъпкано е от народ и цигания навсякъде. Човека е дошъл да почива, а се е изнервил от всичко.
Бъдете благодарни, че ви казва истината в очите, дава ви шанс да се поправите.
цитирай
12. анонимен - Мазохисти
09.09.2010 09:20
Мили ми шибани Българи/друг го каза първи/
Прочетете оригинала на статията.Заглавието е ,,Никога повече в България,,Това за бедноста е глупост.Руските коментари под нея са на 99% ПОЛОЖИТЕЛНИ .Но ние сме царе да се плюем сами.И руснаците сами казват ,че им харесва в България.Има и много мнения ,че статията е поръчкова.СПРЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ПО КАТОЛИЦИ ОТ ПАПАТА.
цитирай
13. анонимен - Ivanova
09.09.2010 09:21
Absoliutno sam saglasna s tazi statia. Rabotila sam dalgi godini v turisticheskia bransh. Bratushki ili ne, tova e druga tema. Mojeshe da e napisana statiata i ot vsiakakva druga natzionalnost. Izvodite sa za tezi, koito predlagat turisticheski uslugi. Horata patuvat dnes za vakantziite si, ne hodiat samo na edno miasto. I za mnogo, mnogo balgari sashto ne e taina, che komshiite ni v Turtzia i Greece znaiat poveche ot nas kak da predlojat, privlekat i obslujat turisti i pochivashti v stranite si. I go praviat dalech po-uspeshno ot nas. Desetiletia veche sa destinatzii za tziala Europe, che i poveche. horata se vrashtat ot tam s v pechatlenia, otpochinali i napazaruvali po neshto. Eh, de da go mojehme i nie tova....! Hubava ni e Bulgaria, no ....NO !
цитирай
14. анонимен - BUSH
09.09.2010 09:21
България нищо не е постигнала сама за последните 5-600 години.Затова не можем да уважаваме другите и себе си.Разбира се се мазним на тези, от които очакваме нещо, но щом го получим, започваме да ги плюем и да им намираме кусури.Основната движеща сила в БГ в момента е Пари,Пари и пак Пари!!! на всяка цена, независимо как! Незаслужени пари,пари за сметка на другите! Дори тези стотици хиляди, живеещи в мизерия,и те реват срещу реда и спокойствието на социализма, само защото и те се надяват, че в хаоса на опърпаната ни държава, и те могат да забогатеят,когато утре и на тях им се отвори далавера! Боготворим Запада, но за 20 год. не пожелахме да се научим от тях на нищо свестно.Ето вижте си Странджата--мрази Русия, боготвори Запада, а се държи като последна утрепка.Ако живее на Запад, в коя част на обществото там ще се причисли?Единственото му предимство за там е , че е педал, а там педалите не че са на почит, но поне не ги закачат.
цитирай
15. анонимен - Вземете и помислете малко за нашата ...
09.09.2010 09:34
Вземете и помислете малко за нашата болна държава! До кога само ще се плюете едни други! Никога няма да се оправи България, ако ние сами не осъзнаем, че всъщност отговорността е наша! Като не гласуваме или ако гласуваме, го правим като безмозъчните - по първосигнални впечатления!
цитирай
16. анонимен - az
09.09.2010 09:38
ми да почнат да ми плащат така, че да мога да похарча 6 800 кинта за две седмици и аз ще си скъсам г.за от бачкане... тъп руснак!
цитирай
17. анонимен - Не ми е ясно...
09.09.2010 09:44
Не ми е ясно хора що се нервите от истината? Всичко си е така както го описва човека .... това че е руснак не значи че е свикнал да живее в мизерия като нас и да се примирява с отвратителните условия на поне 50% от хотелите по морето - това е следствие от желанието за бързо забогатяване у нас и незнанието на елемнтарните изисквания за обслужване на клиенти!
цитирай
18. анонимен - А истината
09.09.2010 09:46
Защо никои не разтръби за хванатия в Мармарис алкохол с налияие на УРИНА вътре.И то предназначен за хотелите ,,Ал инклузив,, в които е пълно с малоумни българи.Дъщеря ми почива там за 10 дни и въпреки 4 звезди не бяха очаровани с другите с които е била.Климатиците били по терасите и не спасявали от жегата.От хотела като излизаш си винаги с придружител /явно какво е по улиците/ На 100 метра от хотела си в 15 век.Персонала е масово от БГ турци /а нали са по велики и платени/
цитирай
19. анонимен - трагикомедия
09.09.2010 09:51
Цялата наша "туристическа индустрия" разчита главно на руснаци, украинци, сърби, македонци, араби и западни алкохолици, от невръстни - до старци. Изградена е и се експлоатира от всякакъв вид и род червени боклуци и пазвантите им. Оттам - отношението и "обслужването".
Сега обаче, един "постсъветски" парвеню, типичен новозабогатял комунист, който не си брои парите (пак прочетете, колко е изхарчил и за какво) много правилно и точно е оценил и нивото, и практиката, и принципите, и намеренията на нашата "туристическа индустрия", а и насадения от неговите бивши любими "братя" и "другари" у българите манталитет. КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО! Но си е по-абсурдно и от виденията на Кафка. Хем е смешно, как руснаци-комунисти ни оценяват, хем е тъжно - особено сравнението с турските гаджали и египетските цигани.
цитирай
20. анонимен - червен педерас
09.09.2010 09:56
анонимен написа:
България нищо не е постигнала сама за последните 5-600 години.Затова не можем да уважаваме другите и себе си.Разбира се се мазним на тези, от които очакваме нещо, но щом го получим, започваме да ги плюем и да им намираме кусури.Основната движеща сила в БГ в момента е Пари,Пари и пак Пари!!! на всяка цена, независимо как! Незаслужени пари,пари за сметка на другите! Дори тези стотици хиляди, живеещи в мизерия,и те реват срещу реда и спокойствието на социализма, само защото и те се надяват, че в хаоса на опърпаната ни държава, и те могат да забогатеят,когато утре и на тях им се отвори далавера! Боготворим Запада, но за 20 год. не пожелахме да се научим от тях на нищо свестно.Ето вижте си Странджата--мрази Русия, боготвори Запада, а се държи като последна утрепка.Ако живее на Запад, в коя част на обществото там ще се причисли?Единственото му предимство за там е , че е педал, а там педалите не че са на почит, но поне не ги закачат.


Ей, педерас червен, пише се "отрепка", а не "утрепка". Неграмотно си, а си изписало цял параграф с уж духовно насочена ЧЕРВЕНА АГИТАЦИЯ. На руските ти братушки и тая кочина, в която, с помощта на лайна като тебе, превърнаха България, им е много. И за тях и за вас трябва ПИНОЧЕТ, а не туристическо обслужване, червени плужеци.
цитирай
21. анонимен - Дядо Мраз до автора на постинга.
09.09.2010 10:38
Колко е лесно да се копира една статия, да се зададе един въпрос и всичко е ок - баламите си коментира и се джафкат един друг, а за направих едно велико дело, като разместих статия, която всички може би са чели и могат да прочетат. По същество - отговор на въпросът Ви - брат брата не храни, но тежко му който го няма. Вие какво очаквате, руснаците да ни дават пари, само защото сме някакъв особен вид братя ли, защото по някаква причина са ни задължени да го правят ли, защо? Вие какво очаквате, да продаваме некачествени стоки и услуги, хората да ни дават пари, огромни пари за тях, без да са доволни, и след това да си мълчат. Извинете ме за израза, но това е просташко и недалновидно мислене. Так а че са прави да си искат своето, а ние, ако искаме да имаме клиенти и те да плащат и да харчат много в България, сме задължени да им предоставим качествени услуги и стоки.
цитирай
22. анонимен - ehhhhhh
09.09.2010 10:46
Kudeto i da otidete da pochivate, ima podobni problemi. V Hurvatska e taka i v Italia, Ispania, Turcia, Gurcia....Ako znaete nemski, otvreme na vreme ima predavania za Ispania ili niakoia druga liubima nemska destinacia i ste se hvanete za glavite, kakvo stava po tehnite kurorti i hoteli. Taka che rusnaka mai ne e sluchil na hotel. Kudeto i da otide, riska da izkara podobna vakancia e goliam. Za tova si ima site-ove kato tripadvisor. Vliza i prochita, kakvo pishat horata za hotela, kudeto iska da pochiva i taka si pravi pravilen izbor, i si ima gotina vakancia.

Tova razbira se ne biva da e opravdanie za problemite na rodniat turizum, no puk da obobshtavame, che vsichko e zle v Bulgaria e prosto glupavo.

Pozdravi na vsichki
цитирай
23. анонимен - kakvi tochno turisti ni triabvat
09.09.2010 11:12
i koe bi gi nakaralo da izberat balgaria
цитирай
24. анонимен - Приемал съм туристи, храната ни беше отлична...
09.09.2010 11:54
Хотелчето беше скромно. Руските туристи правят добри сметки и с право имат претенции. Загубваме и тях. Започне ли това, няма да е дълго времето на големите загуби. Не напразно се казва,- "Негово величество КЛИЕНТА". На оправдания сме богове. Ами гордейте се, това ще ви остане...
цитирай
25. mikino - Дядо Мразе, само едно ще ти кажа и ...
09.09.2010 11:56
Дядо Мразе, само едно ще ти кажа и спирам да коментирам въпроса, аз много добре знам защо копирах тази статия, зная и причините за нея. Интересува ме ВИЕ останалите хора около мен, какво мислите. Защото аз живея в Блъгария, обичам я и се засягам от подобен вид писания! Не казвам, че за някои от нещата руснака не е прав - прав е, въпроса е ние какво правим, за да променим това!?! Защото всеки е много силен пред компютъра, пише като изоглавен, а когато дойде време за действията всички се покривате м миша дупка! После се оправдавате, че било Ви писнало от всичко и, че не сте хората, които ще променят нещата - ГРУБА ГРЕШКА! Ако Вие се считате за българин, ако имате гражданска позиция, няма да ходите да берете гъби по време на избори!!! И като гласувате ще мислите, а не да ми избирате по симпатия!Защото като дойдат избори всички много обещават, а никой не се сеща, че въпросните са излезли от една и съща помийна яма - БКП! Никой не се сети, че след 90та година веднага трябваше да отворят досиетата и това да го изискат българите! Да им бяха лъснали дупетата още тогава, ако хората бяха поставили това условие! Нормалните държави, които излязоха от комунистическия строй се постараха да изчистят всички, а нас БКП ни излъга! Защото дори и тогавашните "сини" бяха от техните редици! Всичко беше един спектакъл с финал - фалшифицирани избори - те го правят и до сега! И до сега си влачат дебелите задници в парламента и ни крадат малкото, което е останало!
цитирай
26. анонимен - Няма, няма и няма да се оправм, щом ...
09.09.2010 11:58
Няма, няма и няма да се оправм, щом гледаме другите ,а не погледнем себеси. Трябвали да разгласяваме една глупост? Не се ли принизяваме до този, който го е писал? Къде ни е достойнството? Само си мислим,че го имаме, а то е под кота 0. А сега за коментарите - наздраве...
цитирай
27. mikino - А и още нещо:
09.09.2010 12:05
Благодарение на същите изроди, бе позволено прекаленото застрояване на курортите в България. От време на време работя с чуждестранни туристи и хората казват, че не искат да виждат бетон и заведения, а природа! Искат да чуят българска музика, а не чалга! На всякъде по света клиента е цар - който плаща, той поръчва музиката! Това, че "бизнесмените" /бивши комунистически говеда/, не са го разбрали, отново зависи от нас! Защото когато отидеш на заведение и ти поднесат не това, което си поръчал си траеш! Като ти продадат кайма с изтекъл срок, не се връщаш до магазина, да им я плеснеш в лицето и да си поискаш парите! Само ще ви кажа, че в САЩ можеш да си купиш дреха, да я облечеш веднъж, да я оплескаш и да я върнеш!!! Там клиента си знае правата тук 90% от народа си трае! И като дойде някой по-взискателен, го считат за прекалено капризен, а той човека си иска нещата, за които си е платил! Та поради тая причина не само обикновения българин, а и въпросните бизнесменчета, трябва да се понаучат как се прави туризм!
цитирай
28. razkazvachka - Е, моите познати от България, ходят на почивка в Гърция и Турция, където им излиза по-евтино...
09.09.2010 12:09
Аз престанах да ходя до Варна дори на конференция...

Нали знаете стария виц за часа по география, в който учениците от 4б клас изучават границите на България: ... а на изток, деца, България граничи с балкантурист... и продължава...
цитирай
29. анонимен - За претенциите
09.09.2010 12:31
анонимен написа:
Хем въшльо, хем нагъл с претенции - да беше отишъл на "Лазурния бряг"...

Не той, ние мързеливите "въшльовци" имаме претенции.
Българина е мързелив, неквалифициран и невъзпитан.
От всякъде всеки иска, а даващи няма.
Идват хората да ни дават, но ние не се мръдваме за да вземем.
В повечето коментари тук се вижда, че дори и нямаме мислене за вземане камо ли да се потрудим за това
цитирай
30. анонимен - 777
09.09.2010 12:33
Хем въшльо, хем нагъл с претенции - да беше отишъл на "Лазурния бряг"...
Не той, ние мързеливите "въшльовци" имаме претенции.
Българина е мързелив, неквалифициран и невъзпитан.
От всякъде всеки иска, а даващи няма.
Идват хората да ни дават, но ние не се мръдваме за да вземем.
В повечето коментари тук се вижда, че дори и нямаме мислене за вземане камо ли да се потрудим за това
цитирай
31. анонимен - BUSH
09.09.2010 12:53
анонимен написа:
[quote=анонимен]България нищо не е постигнала сама за последните 5-600 години.Затова не можем да уважаваме другите и себе си.Разбира се се мазним на тези, от които очакваме нещо, но щом го получим, започваме да ги плюем и да им намираме кусури.Основната движеща сила в БГ в момента е Пари,Пари и пак Пари!!! на всяка цена, независимо как! Незаслужени пари,пари за сметка на другите! Дори тези стотици хиляди, живеещи в мизерия,и те реват срещу реда и спокойствието на социализма, само защото и те се надяват, че в хаоса на опърпаната ни държава, и те могат да забогатеят,когато утре и на тях им се отвори далавера! Боготворим Запада, но за 20 год. не пожелахме да се научим от тях на нищо свестно.Ето вижте си Странджата--мрази Русия, боготвори Запада, а се държи като последна утрепка.Ако живее на Запад, в коя част на обществото там ще се причисли?Единственото му предимство за там е , че е педал, а там педалите не че са на почит, но поне не ги закачат.


Ей, педерас червен, пише се "отрепка", а не "утрепка". Неграмотно си, а си изписало цял параграф с уж духовно насочена ЧЕРВЕНА АГИТАЦИЯ. На руските ти братушки и тая кочина, в която, с помощта на лайна като тебе, превърнаха България, им е много. И за тях и за вас трябва ПИНОЧЕТ, а не туристическо обслужване, червени плужеци.
Много езици ми се насъбраха и може да съм пообъркал граматиката.Всеизвестно е, че многото пари не правят човека по-грамотен, така че и това не помага.Не съм червен,което съм го доказал във времена, когато не беше модно да се пишеш демократ и да плюеш срещу Русия.Още по-малко съм педераст(пише се с "т" накрая).Кочината,за която говориш, не е направена от Русия, а от други.Легалната педерастия,наркоманията и разрухата не идват от изток, а от запад! Кумира ти Бойко не пита Путин какво да прави, а американския посланик.Много ти е проста кратуната говедо!
цитирай
32. анонимен - Lipswa ka4estwo nawsjakade w BG, lipswa dobro otno6enie kam klientite..
09.09.2010 13:05
oBalgarin sam, giweja w Germania.., bjax na po4iwka w Varna..tpwa lajto..Popadnax na mno nisko ka4estwo pri obslugwane w r-t "Happy"(i w dugi restoranti w morskata gradina), porziite ne bjaxa wkusni, malki..obslugwaneto be6e mnogo bawno i mudno!Morskata woda be6e mnogo mrasha, ima6e potwardeni samnenia za fekalni wodi..Galko, 4e BG ostana edna ne samo bedna, no i s mnogo marzeliw, al4en i newazpitan narod..Sramuwam se, 4esto da se nareka balgarin..Bjax w BG, ne zastoto e ewtino.., a zastoto imam tam rodnini i malko prijateli..4uda se samo otkade i kak se praknaxme takiwa...Nisto ne uspjaxme da sazdadem..wsastnost za kakwo stawame?
цитирай
33. анонимен - дядо Мраз
09.09.2010 13:06
ще ти кажа какво мисля аз - не може с трици да ловим маймуни! За да искаме да са доволни клиентите, респективно с удоволствие да харчат повече и повече у нас, ние трябва да им предоставим качествена услуга, и да създадем необходимият комфорт, за да може те да правят това. А хотелиерите гледат само да изперат някой и друг лев покрай хотелите, и после с малко инвестиции да печелят много от туризъм. Това няма как да стане!
цитирай
34. анонимен - Mnogo 4esto 4uvana istoria za gostuvalite v BG
09.09.2010 13:53
Tova ne e purviqt 4ovek ,ostanal s tova mnenie za Bulgaria i nqma i da e posledniq ,ve4e stanaha prekaleno mnogo durjavite koito opliuvat Bulgaria i ima zashto , horata sa licemerni ,biha te pretzakali s udovolstvie stiga da ti vzemat parite ,vuzpitanieto e pod vsqkva kritika ,no ne cqlata pri4ina e v horata,a v tezi koito opravlqvat durjavata,te podludiha horata i gi dovedoha do tazi pozicia,no naroda nishto ne pravi po vuprosa,samo mrunka ,no ne se bori !! zatova horata sa iznerveni ,ozlobeni,i vinagi gledaiki da pretzakat drugiq!!! Bulgaria nqma da se opravi ,daje moje da q izritat i ot EC ,koeto ve4e zapo4na da se govori v nqkoi durjavi ,no razbira se tova ne go suobshtavat v BG novinite naro4no .... !!!
цитирай
35. анонимен - към №6
09.09.2010 14:34
Ти си от тези които през 1876 г.ограбваха изоставените турски хамбари и продаваха ечемик на руските казаци,макар,че първото впечатление е че си просто болен
цитирай
36. анонимен - Ха саега си парвете изводите, що за "братя" са ни руснаците?!?
09.09.2010 14:38
ako vie u vas si se darjite ujasno s bratia ili setri,i te vi tarpiat,samo zashtoto ste rodnina...
tribva da vi uveria,4e tova povedenie go niama nikade po sveta.
Tova,4e 4ovek e v dobri otno6enia s niakogo, nezna4i,4e vsi4kite magarii e dlaxen da tarpi i se usmihva.
Da si mazohist ne e na po4it v drugite strani
цитирай
37. pin777 - Истина е написаното от руснака.
09.09.2010 14:39
Варна е станала толкова мръсна и залята с боклуци и помия. А за отношението ни към туристите, какво да кажа, всички си го знаем - пълен непрофесионализъм. Само едно мога да кажа за чистотата - както чистят мангалите така замърсяваме и ние без да се съобразяваме. Вместо да променим циганите те ни направиха като тях.
цитирай
38. dolsineq - Не ми се иска да е така, но и аз съм със ...
09.09.2010 15:03
Не ми се иска да е така, но и аз съм със същите впечатления от Варна и Златни пясъци - мръсно и миризливо. Бях и в Кърджали за два дена. Цените са високи, а условията съвсем не отговарят на рекламата. На всичкото отгоре и кухнята беше калпава.
цитирай
39. darktales - И в самата Русия е горе-долу същото ...
09.09.2010 15:39
И в самата Русия е горе-долу същото като тук.
Обаче човекът сравнява България не с Русия, а с другите страни, където ходи на почивка. Това си е негово право. Може да е слуга на олигарсите, може да е всякакъв. Обаче е дошъл в България като турист, за да си харчи парите тук. Не можем да окачим табела на входа на страната, че приемаме само такива и онакива. И без това повечето, които идват, не са от светския елит на Европа, тъй да се каже.

Руските туристи дори са като цяло по-нормални от останалите. Няма ги вече някогашните изтощени от алкохола чички със сако върху анцунга. Сегашните са истинска средна класа, идват тук с жените и децата си, носят си самочувствието и претенциите. Е вярно, и понякога капризите.

Но какво да правим, като сравнението със съседите не е в наша полза. Гърците си опазиха крайбрежието от дивашкото леене на бетон, макар че те имат хиляди километри ивица, като сметнем и островите, а ние има-няма 400 км, и вече я съсипахме. Турчинът пък те посреща така, сякаш цял живот само теб е чакал. А между другото в Турция заплатите на персонала не са по-високи от тукашните.

цитирай
40. анонимен - Съгласен съм с автора!
09.09.2010 15:56
цитирай
41. анонимен - ИДЕИТЕ носят ПАРИ - ПАРИТЕ не носят ИДЕИ
09.09.2010 16:28
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ОТ СТАРТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!
Това е самата истина.
ДОРИ И НА ФОНА НА ВЛОЖЕНАТА ОТ ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ СУМА ОТ 480 000 ЛВ ЗА РЕКЛАМА НА БРАНША за 2011 г ТУРИЗМЪТ нищо няма да е в състояние да го спаси при такава СИЛНА РЕКЛАМА породена от индивидуалния туристически пакет на възползвали се чужди граждани.
Като че ли 20 години не бяха достатъчни на т.нар. "бизнесмени" в тоя бранш да проумеят че туристическата услуга е ОСОБЕН ВИД ПРОДУКТ-ДУША- зад който САЛДОТО се получава по "ДРУГИ ЗАКОНИ".
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОВА ДА БЪДЕ ПРОУМЯНО и ОСМИСЛЕНО, а не да се крият доходи и манталитет ЗАД КРИЗАТА.
цитирай
42. анонимен - Туризмът в България е
09.09.2010 16:29
скотобойна.
---
Никой не им е виновен, че спестяват и идват тук.
Това не е място за нормални туристи.
---
С извинение към всички нормални българи
цитирай
43. анонимен - Диана-17
09.09.2010 18:22
Руснакът е прав-съгласна съм с него. Навсякъде е пълна мизерия в България.
цитирай
44. dorichela - Te са си в пълното право да са недо...
09.09.2010 18:39
Te са си в пълното право да са недоволни, съгласна съм с тяхното мнение, няма място за братство тук, те не обиждат добрите и обикновени българи, които са дружелюбни с тях, а имат критика единствено към обслувжането и начина на работа тук... Абсолютно са прави и аз не бих почивала в България, ако имам тази възможност.
цитирай
45. анонимен - Много си е прав човека. . . важното е ...
09.09.2010 20:46
Много си е прав човека...важното е да ти вземат паричките....бил съм като него в "Родните курорти"...
цитирай
46. goran - Милена, браво:-)
09.09.2010 21:16
И статията е интересна и повече от поучителна, но коментарите са в пъти по-цени, показателни и поучителни.

Ще пусна линк към статията в блогрола при мен – нали може?
цитирай
47. анонимен - Nowini
09.09.2010 21:17
Преди малко Руската ТВ показа как в Турция 15 руски деца са в болницата с диария .Непремено да отидите шибани ми българи и то с повече хартия .Тогава Златните ще ви се сторят Рай
цитирай
48. анонимен - BUSH
10.09.2010 08:44
Жалкото е не само това, че туристическите услуги не са на ниво, а и факта, че България като държава разчита само на доходи от чужди туристи и на подаяния от ЕС! Падението е голямо след като цели области разчитат на американски военни бази да им дадат поминък! Още при социализма България произвеждаше плодове и зеленчуци, с които можеше да храни половин Европа. Сега, когато сме свободни, би трябвало да сме още по-добре! Имаше и индустрия,част от която беше на ниво. България има възможност да стои на собствените си крака, а не да разчита на подаяния! Добре че има нелегален бизнес и далавера, иначе досега да ни няма!
цитирай
49. mikino - И статията е интересна и повече от ...
10.09.2010 08:53
goran написа:
И статията е интересна и повече от поучителна, но коментарите са в пъти по-цени, показателни и поучителни.

Ще пусна линк към статията в блогрола при мен – нали може?

Разбира се, че може! Сърдечно благодаря!
цитирай
50. darktales - Преди малко Руската ТВ показа как в ...
10.09.2010 10:10
анонимен написа:
Преди малко Руската ТВ показа как в Турция 15 руски деца са в болницата с диария .Непремено да отидите шибани ми българи и то с повече хартия .Тогава Златните ще ви се сторят Рай

Точно пък за диария недей да говориш, а иди и виж, както се казва.Някои курортни доктори вече успяха самите те да си построят хотели от диарията на туристите. Разликата между България и Турция е, че тук диарията обикновено вилнее в многото звезди, докато малките хотелчета и все още останалите почивни станции гледат да се пазят, защото от РИОКОЗ може да ги затворят без да им мигне окото. Но в по-големите хотели още към средата на юни се настанява една кафява миризма и не изчезва да края на септември.
цитирай
51. анонимен - ЗА ЛАЙНАРА БУШ, /ПУТКИН БРАТ/.....
11.09.2010 18:28
СЛУШАЙ ТЪПО КОМУНИСТИЧЕСКО ГОВЕДО, ЖИВЕЯ НА ЗАПАД И СЪМ ЛЕКАР!
РАБОТЯ И СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ЖИВОТА!
ЖИВЕЯ ,КАТО БЯЛ ЧОВЕК И СЕ РАДВАМ НА ПРОФЕСИЯТА СИ!
ТИ ОБАЧЕ, .....СИ ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕТЕН И КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ/ДАЖЕ И В РУСИЯ/....ВСЕ ЩЕ МИЕШ КЕНЕФИ И ЧИНИИ, ЗАЩОТО СИ БОКЛУК!

НА ТЕБ ТИ Е НУЖЕН КОМУНИЗЪМ----ЗА ДА ЖИВЕЕШ БЕЗ ДА РАБОТИШ, САМО С БЛИЗАНЕ ,НА БОЛШЕВИШКИ -БЪЛГАРСКИ И РУСКИ ЗАДНИЦИ!!
ТОВА ТИ Е ПРОБЛЕМА......
....ЧЕ ТРЯБВА, НЯКОЙ ДА ТЕ ХРАНИ....!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2982575
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031