Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 17:15 - ЕЙ НА ТОВА МУ КАЗВАМ НАГЛОСТ!
Автор: mikino Категория: Новини   
Прочетен: 6908 Коментари: 25 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дянков: "6 млн. лв. приход от данък "лукс" не си заслужават" ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И 240-ТЕ МАЛОУМНИЦИ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНАТ!

А БЪЛГАРИЯ Е В КРИЗА...
ИМА МНОГО БЕДНИ И МНОГО БОГАТИ...
ВСЕКИ ДЕН ЦЕНИТЕ СЕ ПОКАЧВАТ...
ВСЕКИ ДЕН ОСТАВАТ БЕЗРАБОТНИ МНОГО ХОРА...
С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ...
КАЖЕТЕ МИ САМО, ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗАСЛУЖАВА ДА ИЗКАРА МАНДАТА СИ И НЕ РАБОТИ ЗА "НАШИ" ХОРА!!!
А НАРОДА СПИИИИИИ......... И СИ БРОИ СТОТИНЧИЦИТЕ....... И СЕ ЧУДИ КАК ДА ИЗКАРА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН......


Тагове:   Казвам,   наглост,


Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Микино, привличаш ме сексуално. ...
10.11.2010 17:36
Микино, привличаш ме сексуално. Това не е предложение, пиша ти го само за сведение :)
цитирай
2. mun4o59 - Късно чадо, мандалото падна!
10.11.2010 17:44
А миналата година като казвах на приятели и познати за кого искат да гласуват ме взеха за луд. С всеки изминал ден се увеличават хората, които се пробуждат. Но още много са блаженно спящите... Не будилник, а топ трябва за да се събудят. Но на събудилите се "ДОБРО УТРО, ХОРА"!
цитирай
3. makont - А на колко хорица им взеха бизнеса,
10.11.2010 18:17
такъв уж законен рекет се върти, че направо не знам изобщо как има оцелял бизнес в България. Обявяват те за опасен, бам в затвора и през това време: "другарите аресали местото", помниш ли имаше една такава песничка, същото е, че дори и по-лошо отпреди 10.11.1998г;, защото тези и пред света се пишат демократи. А за данък лукс беше ясно. Хубава вечер, Микино!
цитирай
4. lado - Аз мисля, че такова саморазкриване ...
10.11.2010 18:17
Аз мисля,че такова саморазкриване е прекрасно! Нека все още поддържащите ГРОБ да си гледат в пъпа...
цитирай
5. анонимен - такъв уж законен рекет се върти, че ...
10.11.2010 20:54
makont написа:
такъв уж законен рекет се върти, че направо не знам изобщо как има оцелял бизнес в България. Обявяват те за опасен, бам в затвора и през това време: "другарите аресали местото", помниш ли имаше една такава песничка, същото е, че дори и по-лошо отпреди 10.11.1998г;, защото тези и пред света се пишат демократи. А за данък лукс беше ясно. Хубава вечер, Микино!


дай пример, кого имаш предвид
цитирай
6. анонимен - мария
10.11.2010 21:03
Браво Микино,много точно ! Да всичко което се прави от ГЕРБ в момента не е за народа а за управлявщата олигархия и самите тях. Такива глупости правят,че да се чудиш,нормални ли са ?
цитирай
7. mikino - Аз мисля, че такова саморазкриване ...
10.11.2010 22:08
lado написа:
Аз мисля,че такова саморазкриване е прекрасно! Нека все още поддържащите ГРОБ да си гледат в пъпа...

За проеден път показаха кои са всъщност! Жалко за обикновените хора....
цитирай
8. анонимен - ...
11.11.2010 10:00
"Решението за отпадането на данък лукс дойде след обсъждане на парламентарната група на ГЕРБ във вторник вечерта. Тогава представителите на партията заедно с експерти от финансовото ведомство са разгледали вариант за въвеждане на данък лукс само за имотите над 300 хиляди лева и най-мощните автомобили. Това обаче обхващало около 5700 имота в страната, главно на юридически лица - хотели, производствени и търговски имоти. Изключително малък щеше да бъде фискалният ефект от подобна мярка - около 6 милиона лева, обясни председателят на комисията по бюджет и финанси към парламента Менда Стоянова. " в-к Стандарт

Хотели, производствени и търговски имоти... ок. Да речем, че няма да натоварва допълнително бизнеса.
6 мил лева показали сметките на г-н Дянков.

Искам само да дам леко сравнение.

Днес НАП ще продава конфискувано злато и накити около 180-190 килограма, чиято стойност се оценява на около 5 мил лева.

От откраднатите от склада на Летище София около 320 кг злато, 20 кг сребро ...нашата мила татковина загуби около 10 милиона лева.
цитирай
9. hristo27 - Поредната излагация на смешника ...
11.11.2010 10:12
Поредната излагация на смешника Дянков!
цитирай
10. анонимен - Наглост
11.11.2010 11:09
Би ли ми казала кои цени скачат всеки ден? И наистина от ден на ден става все по-лошо - като гледам хората умират от глад по улиците, спряха да ходят на заведения (особено чалгарски), сменят си телефоните всяка година и т.н. Хайде стига с тия катастрофични изказвания! Това го слушам от 20 г. "Това ще е най-тежката зима!", "От ден на ден става все по-тежко" и т.н. Ако това беше вярно, вече да сме изчезнали като нация. Както гледам ние сме единствената нация от "бедняци", които имат собствено жилище, автомобил и мобилен телфон на стойност минимум една средна заплата! Дай Боже на всеки народ такива бедняци! И като стане дума за работа, всички си правт оглушки! Най-лесно е да се мрънка!
цитирай
11. анонимен - Прави ми впечатление че всяка есен ...
11.11.2010 11:31
Прави ми впечатление че всяка есен започват предупрежденията за Апокалипсиса.
Миналата есен един хамстероподобен бивш мокър сън вещаеше гладна Бойкова зима, трупове по улиците , барикади и революция.
Ако не съм сбъркал ни се размина, сега пак жреците на маите наизлязоха и се започна с мрачното бъдеще и гладната Бойкова зима която отново ще ни унищожи като нация.
Предполагам че така ще е до края на мандата на това правителство, всяка есен ще се предсказва гладна бойкова зима и всяка пролет ще се мънка че ни се е разминало ама за последно.
Всъщност българина си е мрънкало и това е истината, не случайно всеки си има блог в който плюе по някого.
Ето сега например ако питаме авторката какви аргументи има, ама не така да ги нахвърля задъхано -емоционално докъто си сърба кафето ами да ги подреди по ред и ако може с цифрички- кое точно се е увеличило, кое е станало по зле, колко точно се е увеличила безработицата и колко точно баби са умрели отглад....ще се започне с едно мънкане.

Това се нарича синдром на преочакването, хора като авторката смятат че някой непременно трябва да дойде на бял кон и за около 3 месеца да ни превърна в една секси компилация от Сингапур и Швейцария, и когато жизненият и стандарт не се повиши драстично за конкретният период и пак летува в Ахтопол вместо в Акапулко се започва голямото реване...

Всъщност на фона на съседните ни държави ние минахме сравнително добре през кризата, е да Германия мина по добре и по бързо, но дали си имате представа колко е годишният БВП на Германия?Процент от 400 трилиона налят в икономиката с цел въстановяване е нещо което не можем дори и да сънуваме.

Така че това циврене в случая е доста неоправдано и субективно, просто както казах вече- българинът си е мрънкало и все чака наготово.
цитирай
12. анонимен - Поредното мрънкане
11.11.2010 12:01
на тези, които само искат, а не произвеждат нищо, организират стачки, размирици, бунтове, като са на власт се занимават с ограбване, а в опозиция се занимават с оплюване и политически проекти като АБВ, докато получават заплати от данъците ни за други дейности. Но според същите мрънкала, когато БКП-БСП и съдружниците им от НДСВ и ДПС са на власт, очевидно всичко им е наред, няма кражби, няма полицейско своеволие, няма ограбване на фондове, имаме най-доброто образование и здравеопазване...., ,включително и при тоталитаризма на БКП, при Лукановата и Виденовата зима и т.н.....
цитирай
13. mikino - О Боже!!!
11.11.2010 12:22
Чета анонимни глупости и се дивя на липсата на мозък у някой хора...
10. анонимен - Наглост
Хахаха, браво бе! Сещаш ли се, че тия жилища са на кредит или са останали от баби идядовци? Размърдай си мозъченцето и помисли колко хора могат да си позволят да платят кеш за кола, която на всичкото отгоре е на 10тина години, колко хора имат мобилен телефон от най-нов клас и колко кредити изплащат? Това беше и причината за бума на лоши кредити, който причини кризата!
11. анонимен - Прави ми впечатление че всяка есен ...
Аз не "мрънкам драги", казвам фактите. Нямам и намерение да мрънкам - работа му е цаката приятелче, работааааааа, вяра в доброто и най-вече обич към Родината!
12. анонимен - Поредното мрънкане
Това са факти. Е и??? Някой нещо да направи по въпроса? Или само се пише по форуми и блогове, а инак сте по-ниски от тревата!!!

цитирай
14. анонимен - извинявай,дянков
11.11.2010 13:22
Но данък "лукс" се налага на всеки имот,който надхвърля потребностите за живеене!Ако си платиш данък" сгради"за жилище до 250 кв.м.,всичко е ОК!От там нагоре квадратурата се събира и се плаща по завишена разценка!Не ни залъгвай с тези 5,700 имота!Само един депутат (!)притежава над 60 жилища!?Нещо да кажеш!?В момента притежаването на недвижими имоти е истинска епидемия!Ако тези 5-6,000,000 ги умножиш по 100,тогава ще ти повярвам!Колко са джиповете в страната?С какви двигатели са!?Толкова ли е трудно да се наложи данък за коли с кубатура над 2,000 куб.см 1 лв.(!) на кубик!?Че и повече!?Ама били на фирми!?Няма значение!Вместо това посегнахте на майките с бебетата!?Това,което трябва да е грижа на държавата!?
Цялата политическа класа сте откровени помияри!Всички без изключение!Да сте ни живи и здрави!
цитирай
15. анонимен - ako tezi 6 miliona ne si zazlujavat ...
11.11.2010 15:58
ako tezi 6 miliona ne si zazlujavat zashto onq pedal dqnkov ne gi prehvarli na men
цитирай
16. анонимен - Атанас Юнака
11.11.2010 17:08
Микино,и аз смятам,че си много хубава!Момиче,бедата е там,че сглобката на държавата е грешна и който и да седне в парламента и министерството,ще е все същото.За тия партийки трябват пари!Кой ги дава бизнеса.Защо?За да си купи покровителство!Партийките взичат ли ги ?Да!Какво обещават на далите най-много2Всичко от чисти лъжи до изпълними решения.Забележи ,че 6-7 месеца са необходими на всяка партийна централа да се отметне от обещанията към обикновения човек и да се надупи на паралиите.Е,дреболии има естествено,защото и паралиите се мразят един друг и поради тази причина някой изтрещяват,но логиката е една и съща....Кой ще я промени?За сега -никой!!
цитирай
17. анонимен - бедна държава?-коя
12.11.2010 07:44
Чета и се чудя всички ли сме толкова глупави имаме прекрасна РОДИНА но управлението на Родината ни е било винаги от хора които гледат да напълнят собствения си джоб а не държавната хазна говорим за беден народ а всички имат земи и имоти за стотици левове и гледат в канчето на другите да не би другия да има по-вече от него данаците за имащите над 50 квадрата жилище и 5 декара земя трябва да са два пъти по големи без значение дали ги ползват като фирмени така богатия ще си плати богатството
цитирай
18. анонимен - погледа
12.11.2010 07:47
Микино, този премрежен поглед специално за снимката ли си го докарала или по принцип така си гледаш? И ако така си гледаш леко настрани и наляво какво виждаш?
Пък за кризата си права, ама как иначе да оправят баланса на правителствения отряд? Нали и те са хора и трябва малко горивце за леките си автомобили да откраднат, пък и оня с бебешкото лице от Харманли - Красимирчо Стефанов не бил се возил на хеликоптер, та защо да не си спретне един екскурзионен въздушен тур и да разгледа България от птичи поглед.
цитирай
19. borsi - Време е Дянков да си ходи. Иначе, с ...
12.11.2010 09:10
Време е Дянков да си ходи. Иначе, с него ще си иде и целия кабинет
цитирай
20. mikino - 18. анонимен - погледа
12.11.2010 10:38
Нещо за погледа ми ли те интересува? Нещо против? Ако имаш желание, мога да ти помогна и ти да гледаш по същият начин?
цитирай
21. mikino - Време е Дянков да си ходи. Иначе, с ...
12.11.2010 10:39
borsi написа:
Време е Дянков да си ходи. Иначе, с него ще си иде и целия кабинет

Не ми е ясно как ще се случи това, ако продължаваме да мълчим и само да пишем...
цитирай
22. borsi - Не ми е ясно как ще се случи това, ако ...
12.11.2010 17:05
mikino написа:
Не ми е ясно как ще се случи това, ако продължаваме да мълчим и само да пишем...

mikino, в скачащи революции като в 97 ма не ми се участва, нито в мирни протести оглавени от политически и ДС субекти и не съм участвал никога, а щом хората го траят - Дянков, значи могат да дянат на още.
За съжаление българинът е страхлив (ако забелязваш, дори да пишат ги е страх :)), за това вече не го жаля много. Никой не уважава страхливците.
А лично мое мнение е, че с мирен протест в България нищо не се постига, освен че протестиращите изглеждат смешно. Изказването да си ходи ми бе по-скоро риторично. Дянков няма да си иде, защото няма кой да го изгони. Или ще го изгонят едва когато вече е късно.
Българите са като овце. Нищо не става от тях и имат точно толкова смелост. Впрочем, да не обиждаме овцете. Българина е още по-зле. Ако помниш в 2009 на 14 януари пребиха протестиращите младежи пред парламента (пратиха 30 000 полицаи срещу тях), а родителите на децата стояха от страни и гледаха как бият децата им! Дори кокошката тръгва да брани пиленцата си, а нашите само гледаха. И това бяха техните деца! Нищо не става с такъв материал. Да мрат ако щат (пък те си мрат - един по един), вече ми е все безразлично.
цитирай
23. aidasv - Криза на кризите, е това вече е много!
14.11.2010 06:44
http://aidasv.blog.bg/biznes/2009/12/16/kriza.455639
цитирай
24. анонимен - Ужасии и страхотии
16.11.2010 17:58
Значи,на по-горните субекти дето викат "мрънкала..."
Дами и господа,това че сте имали успешна последна година нищо не означава,да,всеки ден се качват цените,това е факт-лукойл всеки 5 дена покачва цените с малко,но редовно и обърнете внимание,посочва се причина -"поради конюктурата и динамиката на цените на горивата"-ами те горивата са с 43 % по-ниски от миналата година-цените са с 12% по-високи спрямо миналата година...
В магазина-цените на основните продукти са нарастнали средно с 11% за последните 4 месеца-факт
Данъци,разни акцизи (между другото само в българия след като се сложи акциза се начислява ддс,тоест акциза има още едни 20%),всичко поскъпна,заплатите намаляха,почти няма предприятие което да работи,държавата само иска,качва цени-кой качва цени по време на криза,ония ден казаха че не могат да диктуват на банките да свалят % на лихвите а 3 дена по-късно решиха да изготвят наредба за такситата на какви тарифи да возят,щото ние от таксита не слизаме...абе прецакахмесе дружно,само дето има още олигоелементи дето не го осъзнават...
цитирай
25. momchil - Не е наглост. Това, което Дянков ...
20.11.2010 11:52
Не е наглост. Това, което Дянков пропуска, може би защото си мисли, че е ясно от самосебе си е, че за да се съберат тези 6 милиона ще трябва да се похарчат доста повече. За програмни продукти, оценки, кадастър ипр. и пр. необходими неща за да се администрира този данък. Тъпото е, че се премахна долният праг на облагане на имотите и сега за данък от 50ст ще трябва да се изхарчат 1,5 лв за уведомителни писма. Сбъркана е цялата философия на данък сгради. Написал съм го в моя блог "Данък сгради данък лукс. Що е то" ако ти е интересно прочети го.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mikino
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2991708
Постинги: 294
Коментари: 5491
Гласове: 9209
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930