Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2023 15:01 - © Последният приятел на Украйна
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 685 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 11.09.2023 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.09.2023г.

     Киевчани започнаха да разбират, че властите се готвят да посрещнат виден гост някъде от Сияйния град на хълма на 6–ти август, след като движението в града беше спряно. Скоро медиите съобщиха, че самият Антъни Блинкен е пристигнал в столицата на официално (тайно) посещение, след като току–що е изтръгнал допълнителен пакет от помощи за Незалежната в размер на 24 милиарда долара от Конгреса на САЩ. Тоест донесъл Благата вест. Познавачите на us–американската политическа кухня знаят, че това пътуване е свързано с молба към Конгреса. Първата част вече е направена : заявката е подадена. Втората част трябва да бъде завършена сега. Бързо летете до Киев, получете потвърждение, че всичко върви според американския план и се върнете у дома с доклад. В Киев всичко мина без кучка и кученца, тоест безпроблемно. Блинкен, заедно с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, посетиха гробището в Берковец и възхищавайки се на океана от жълто–сини знамена на гробовете, заявиха, че контранастъплението върви по план. Премълчава се дали по време на поклонението под сурдинка е звучал бардът Михаил Ножкин с неговата песен "А на гробището всичко е спокойно", в която се казва, че
"На гробището е толкова спокойно,
не се виждат нито врагове, нито приятели,
всичко е културно, всичко е благопристойно –
Изключителна е благодат".
В пристъп на откровеност Кулеба признал на Блинкен, че "най–добрата закуска при махмурлук … е двоен чийзбургер и голяма кола – това беше моята закуска при махмурлук" 
image

А капутът Зеленски благоразумно избягва посещението в двора на църквата, тъй като национално изострената му интуиция му подсказва, че тук тиктака брояч, който един ден ще се превърне за него в залп в стената.
Но за Блинкен всичко е както обикновено. Наистина, колкото повече украинци са убити, толкова повече доказателства за дисциплината и боеспособността на Украинските въоръжени сили. И няма съмнение за високата квалификация на местни и чуждестранни специалисти, превърнали тези войници в армия от безмозъчни роботи. Вероятно тези специалисти не са скрили от Блинкен, че в името на неговото посещение роботите са се постарали много и са нанесли ракетен удар срещу украинското село Константиновка, удряйки претъпкан пазар. Загинаха 16 души, 20 бяха ранени. Държавният секретар, а заедно с него и us–американският народ, трябва да бъдат убедени в жестокостта и безчовечността на руските военни. Тогава заявката за пари ще работи.
Тайната официална визита можеше да се счита за завършена, ако не беше неприятният инцидент по време на посещението във военна зона за укрепване на предизборния панталон на кандидата за президент Джо Байдън. Героичните снимки на Блинкен на фона на унищожено руско оборудване биха подобрили значително доклада му на уебсайта на Държавния департамент и биха показали каква силна команда се бори за власт. Но на самото място, посочено от медиите – мястото на "решителния пробив" на Украинските въоръжени сили в Работино – целият пейзаж е осеян със заготовки на украински "товар 200", а това не е правилният формат за реклама . Освен това, за малшанс, британският танк "Challenger", което на английски означава "предизвикателен", се хвърли в храстите ударен в кърмата от руски дрон, което никак не му искаше, и се разгоря с гордия пламък на Британската империя. Как да снимаш на такъв фон? Прекрасно е, че една демократична преса ясно и прекрасно знае приоритетите на обективното информиране на обществото и ще се погрижи за неговото убеждаване в  превъзходството на оръжията на свободния и демократичен свят.
Като цяло посещението се оценява като успешно. Очакваме освещаването му в Съединените щати. Жалко, разбира се, че няма да има снимка на Зеленски на фона на море от жълто–сини знамена. Това ясно потвърждава добре познатата идея, че украинският президент води украинския народ по пътя към гробището. Но той самият не мисли и не ходи натам.
image

Двамата министри на външните работи при поклонението на гробището в Берковец

"Държавният секретар стана първият колега, който започна деня си в Киев на гробището в Берковец", каза Кулеба. Което означава, че значението на загиналите войници нараства.
От тези 24 милиарда долара един вече пътува към Украйна : Държавният секретар Антъни Блинкен обеща допълнителен 1 милиард долара помощ за Украйна в сряда по време на посещение в Киев, насочено към засилване на подкрепата за страната, съобщава The Washington Post – централният печатен орган на ЦРУ
image

Висшият американски дипломат каза, че е получил актуална информация за бойното поле от украинския президент Владимир Зеленски, който току–що се е завърнал от фронтовата линия, и си е дошъл с "огромна увереност, че Украйна ще надделее".
"Ние правим всичко възможно, за да увеличим максимално подкрепата си за Украйна, докато тя напредва в контранастъплението", казал Блинкен.
Любопитство буди информацията, че единият милиард включва "300 милиона долара за подпомагане на поддържането на закона и реда в новоосвободените райони". А тези новоосвободени райони според държавния секретар е "приблизително половината територия, която Русия е завзела от началото на пълномащабната си инвазия".
След като положи венец на Берковецкото гробище в града в памет на загиналите украински войници, Блинкен се върна в посолството, където проведе кръгла маса с граждански организации относно усилията за борба с корупцията, хвърля компромати газетата.
Корупция, и us–американците ще я борят "с граждански организации", а не с Наполеончик.
Администрацията на Байдън приема сериозно злоупотребите на правителството, като същевременно запазва доверието си в Зеленски, успокоява вашингтонският ресурс.
Чрез Дмитрий Песков Кремъл коментира небрежно : "Многократно сме чували изявления, че те ще продължат да помагат на Киев толкова дълго, колкото е необходимо. С други думи, те ще продължат да държат Украйна в състояние на война и ще водят тази война до последния украинец, без да пестят средства".
Тоест относителния дял и съответно влиянието на загиналите на фронта украинци ще расте.
А бе може ли да се пишат такива глупости като "Тази година Русия се справи по–добре в защитата на превзетата си територия и нанесе големи жертви на украинската страна, като същевременно понесе значителни собствени загуби"?!. Като че ли миналата година, когато завладя ј от територията на Незалежната, не се е справяла добре.
В частни разговори високопоставени американски служители казват, че Киев се е отклонил от насоките на Вашингтон да концентрира голяма маса сили в една точка на пробив, вместо да се насочва по множество оси. Украйна се отказа от предположенията относно стратегията си в контранастъплението, настоявайки, че познава войната по-добре и отбелязвайки, че се нуждае от амуниции, а не от съвет. Така де, акъл не ща, пари ми дай, казваме и ние.

https://www.fondsk.ru/news/2023/09/07/na-kladbische-vse-spokoynenko.html
https://teksty-pesenok.ru/rus-nozhkin-mihail/tekst-pesni-a-na-kladbishhe-vse-spokojno/1876766/
https://vz.ru/cartoon/2023/9/8/1229454.html
https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/09/06/blinken-ukraine-kyiv-war-visits/

© Красимир Говедаров, Главен експерт








Гласувай:
10


Вълнообразно


1. iw69 - Защо
11.09.2023 16:37
тоя не е отишъл да работи при МакДоналдс, по щеше да му отива.
цитирай
2. nedovolen - През Втората преди битка им даваха ...
11.09.2023 17:24
През Втората преди битка им даваха по стакан спирт.
Сега какво им дават, не знам.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
11.09.2023 17:48
След войната ще си го приберат в САЩ.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
11.09.2023 17:49
Сега са на кокаин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5921372
Постинги: 2839
Коментари: 26154
Гласове: 34451
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930